Încă un produs retras de la Mega Image. A fost interzis, e periculos pentru români

Încă un produs retras de la Mega Image. A fost interzis, e periculos pentru români
Produs periculos la Mega Image. A fost retras imediat de pe piață

Alertă alimentară! Mega Image retrage de pe rafturi un alt produs periculos pentru români. În ultima perioadă, mai multe alimente au fost scoase din vânzare, iar acum este vorba despre un desert preferat de multe persoane.

Produs interzis, retras de pe rafturile de la Mega Image. Ce pot să facă românii ce l-au cumpărat

Fenomenul produselor contaminate cu oxid de etilenă ia amploare. De această dată, de pe rafturile magazinelor Mega Image o să fie retras un tip de înghețată preferat de foarte mulți români. Se pare că furnizorul a vrut să retragă produsele considerate periculoase.

Înghețata Toblerone cu ciocolată și miere 4X100 ml, din loturile LPL0330,LPL0331,LPL1061,LPL1127, o să fie scoasă de pe rafturile Mega Image. Cu acestea fiind spuse, produsele o să fie distruse în momentul în care sunt retrase.

Furnizorul a declanșat retragerea după ce și-a dat seama că există rezultate necorespunzătoare la analiza oxidului de etilenă, produsele având un nivel de conținut al ingredientului peste limitele legale. Mega Image a anunțat clienții cu privire la ce se întâmplă și i-a sfătuit să nu consume înghețata.

Toți cei ce au achiziționat produsele din loturile ce urmează să fie retrase sunt rugați de către reprezentanții Mega Image să le returneze. Clienții trebuie să meargă la punctul de vânzare și să prezinte bonul fiscal până la data de 24.08.2021.

Ce alte produse au fost retrase de la Mega Image. Vești triste pentru români

Oxidul de etilenă este un gaz utilizat ca antigel, total inflamabil și cu efecte cancerigene. În Uniunea Europeană este interzisă ingerararea gazului, pentru că există o posibilitate redusă de risc pentru sănătate.

Din păcate, cazuri de contaminare a produselor cu acest ingredient au fost anunțate în toată Europa.  Mega Image a retras și mai multe loturi de înghețată Milka și KikKat după ce s-a descoperit că au fost infectate cu respectiva substanță.

„În cazul Milka, înghețată ministick, este vorba de loturile MI1135 și MI1136 cu termenul de valabilitate 31.05.2023. În cazul KitKat înghețată pe băț, este vorba de lotul PL1048, cu termen de valabilitate 28.02.2023.

Retragerea produsului de pe piață și rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanșate la solicitarea furnizorului, constatându-se rezultate necorespunzătoare la analizarea unui ingredient utilizat la fabricarea produselor, având un nivel peste limitele legale de oxid de etilenă.

Toate produsele retrase urmează a fi distruse. Mega Image solicită clienților să nu consume produsele cu loturile sus menționate și îi roagă să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s-a achiziționat produsul.

Este necesară prezentarea bonului fiscal. Consumatorii sunt rugați să returneze produsul cu datele menționate mai sus până la dată de 16.08.2021.”, au transmis reprezentanții Mega Image printr-un comunicat.