Procurorii DIICOT, mandat pe numele mamei Luizei. Ce se întâmplă în cazul Caracal

Procurorii DIICOT, mandat pe numele mamei Luizei. Ce se întâmplă în cazul Caracal
Procurorii DIICOT au mers cu mandat la mama Luizei Melencu

Procurorii DIICOT au mers acasă la mama Luizei Melencu pentru a preleva probe ADN, după ce femeia s-a sfătuit cu avocatul și a refuzat procedura. Anchetatorii au obținut un mandat de la Tribunalul București și susțin că prelevarea probelor este necesară pentru a afla adevărul în cazul de la Caracal și pentru a efectua o nouă expertiză judiciară.

Procurorii DIICOT au mers cu mandat la mama Luizei Melencu

Monica Melencu a refuzat procedura după ce s-a sfătuit cu avocatul, însă anchetatorii au obținut un mandat din partea Tribunalului București, astfel că îi vor preleva probe AND în încercarea de a afla adevărul în cazul de la Caracal. Ofițerii de poliție judiciară de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Craiova au mers acasă la mama Luizei în baza ordonanței de delegare emise de către procurorii DIICOT – Structura Centrală.

„La data de 23.09.2019, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, în baza ordonanței de delegare emisă de către procurorii DIICOT – STRUCTURA CENTRALĂ, s-au prezentat la domiciliul părții civile Georgeta Monica Melencu  în scopul prelevării de probe biologice, necesare aflării adevărului în cauză și efectuării unei noi expertize judiciare genetice.

S-a solicitat consimțământul părții civile Monica Georgeta Melencu, care, după consultarea cu apărătorul ales, a refuzat prelevarea de probe. În aceste condiții, în baza art.190 al.2 și 4 C.p.p., s-a solicitat și s-a obținut de la Tribunalul București autorizarea judecătorului în vederea prelevării de probe biologice de la partea civilă MELENCU MONICA GEORGETA, mama victimei majore.

În vederea punerii în executare a autorizării instanței de judecată, organele de poliție judiciară delegate în acest scop vor desfășura activitățile prevăzute de lege, în cursul zilei de 24.09.2019. Precizăm că administrarea acestor probe este indispensabilă stabilirii identității victimei în vederea deplinei lămuriri a cauzei și bunei desfășurări a urmăririi penale”, se arată într-un comunicat emis de DIICOT.

„Aseară au venit mai să mă ia pe sus. Nu dau absolut nimic. Probă mi s-a luat. Am spus că Luiza nu este moartă. Ce pot să îmi facă, să îmi implanteze probe noi. Eu nu mă prezint, indiferent de amenda pe care o plătesc. Ce pot să facă, să mă aresteze? Mi- au spus că nu mergeți astăzi, dar mâine o să veniți. Sună a amenințare? Să lăsăm prostiile astea, fetele nu sunt moarte, sunt traficate”, a spus mama Luizei după ce a aflat că procurorii au obținut mandat de la judecători.