Problemele s-au ținut lanț pentru Mihai Constantinescu! Și-a pierdut casa și a ajuns să cânte pe sume modice

Problemele s-au ținut lanț pentru Mihai Constantinescu! Și-a pierdut casa și a ajuns să cânte pe sume modice
Problemele s-au ținut lanț pentru Mihai Constantinescu

Deși pe sticlă se prezenta pozitiv, problemele s-au ținut lanț pentru Mihai Constantinescu. Artistul și-a pierdut casa și a ajuns să cânte la evenimente pe sume modice.

Problemele s-au ținut lanț pentru Mihai Constantinescu

Mihai Constantinescu s-a stins din viață, marți, 29 octombrie, la Spitalul Floreasca, în urma unei încercate suferințe. Compozitorul a fost internat de urgență la Secția de Terapie Intensivă, pe 13 mai 2019, după ce fusese găsit inconștient de către soția sa, în casa lor. La fața locului, medicii au început manevrele de resuscitare. A fost transportat la spital, unde a intrat în comă.

Problemele s-au ținut lanț pentru Mihai Constantinescu! Și-a pierdut casa și a ajuns să cânte pe sume modice
Mihai Constantinescu, necazuri în viață

Solistul  a suferit marți cel de-al treilea stop cardio-respirator, iar medicii nu au mai putut să îl salveze. Interpretul va rămâne pe Pământ cu toate șlagărele lui apreciate de milioane de români. Mulți îi cunosc piesele și chiar reprezintă pentru ei copilăria, dar puțin cunosc felul cum trăia artistul. Mihai Constantinescu și-a pierdut casa, iar acest moment l-a marcat puternic, deși a încercat să treacă peste perioadele dificile, apărând în continuare în fața publicului zâmbind, așa cum a făcut întotdeauna.

„A fost cumplit. La vârsta mea să stai pe ușile altora, cine și-ar fi imaginat”

Interpretul a locuit într-o casă naționalizată, iar în anul 2007, când proprietarii imobilului au revenit în țară, a fost somat să părăsească domiciliul. Era vorba despre un imobil din Strada Sandu Aldea, acolo unde artistul locuise timp de 20 de ani. În primă instanță, compozitorul nu a vrut să părăsească acea casă naționalizată, însă, ulterior, a plecat, iar locuința a fost vândută de proprietari.

„A fost cumplit. Am stat pe la prieteni, apoi la sora mea, iar acum stau cu chirie. La vârsta mea să stai pe ușile altora, cine și-ar fi imaginat. Simt că înnebunesc când îmi amintesc. Și acum, tot noi, dați afară din casă, trebuie să plătim chiria exorbitantă stabilită prin ordin judecătoresc. 18.000 de euro pentru cele zece luni în care am continuat să stau în casa pe care o credeam a noastră, dar instanța decisese că este a altora.

Suma exorbitanță s-a împărțit la doi. O parte o plătește fosta mea soție, o parte eu. Și cum eu nu am avut banii, mi-au pus poprire de 33% pe veniturile lunare. Am scăpat de boli, însă de casă ăștia nu mă lasă să uit”, povestea artistul.

Cât cerea pentru o apariție?

La această suferință s-a adăugat și aspectul financiar, care, în vreme ce s-a îndepărtat de trio-ul lansat de Titus Munteanu din care făceau parte Olimpia Panciu și Marius Țeicu, ori de perioada în care cânta alături de Anastasia Lazariuc, a început să scârțâie. Compozitorul simțea că nu își mai poate face loc pe cerul românesc al muzicii, ce a reprezentat și unul dintre regretele sale. Cu toate acestea, datorită nostalgiei, când și când mai era chemat la diferite evenimente, pentru care artistul cerea 1.000 de euro, cu mult mai puțin față de alți artiști autohtoni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI