Problemele continuă pentru vaccinul AstraZeneca. Ce categorie nu trebuie să facă rapelul, de fapt

Problemele continuă pentru vaccinul AstraZeneca. Ce categorie nu trebuie să facă rapelul, de fapt
Probleme mari cu AstraZeneca in continuare. Ce recomanda Germania

Problemele continuă pentru vaccinul AstraZeneca. Ce categorie nu trebuie să facă rapelul, de fapt, citiți în articolul de mai jos. Vaccinul poate produce un efect secundar rar, dar foarte periculos.

Recomandările Germaniei pentru persoanele care au făcut prima doză cu vaccinul AstraZeneca. Olanda a suspendat temporar vaccinarea cu acesti tip de vaccin

Problemele nu s-au încheiat pentru vaccinul AstraZeneca. Acum, s-a aflat ce categorie de vârstă nu mai are voie să facă și cea de-a doua doză de vaccin, respectiv rapelul.

Astfel, Comisia pentru vaccinare din Germania a anunțat că recomandă ca persoanele sub 60 de ani să nu primească și a doua doză de vaccin de la Astra Zeneca, iar rapelul să se facă cu un alt vaccin.

Persoanele tinere nu ar trebui să se vaccineze cu AstraZeneca

La începutul acestei săptămâni, Germania a informat că doar persoanele cu vârsta de 60 de ani şi peste ar trebui să fie vaccinate cu vaccinul AstraZeneca. Acesta poate produce un efect secundar rar, însă foarte sever, de tromboză, mai informează nemții, potrivit Agerpres.

De asemenea, autorităţile medicale din Germania spun că urmează să facă o recomandare separată pentru persoanele mai tinere care au fost deja vaccinați cu prima doză de vaccin AstraZeneca.

Ce vaccinuri pot fi folosite pentru rapel, în cazul persoanelor care au făcut prima doză de la AstraZeneca

Pe de altă parte, într-o recomandare actualizată publicată pe site-ul său, STIKO afirmă că nu există dovezi ştiinţifice în ceea ce privește o serie mixtă de vaccinuri.

„Până când datele corespunzătoare vor fi disponibile, STIKO recomandă pentru persoanele sub 60 de ani ca, în loc de a doua doză de AstraZeneca, să li se administreze o doză de vaccin mRNA la 12 săptămâni de la prima vaccinare”, a anunțat STIKO.

Olanda a suspendat temporar vaccinarea cu AstraZeneca

Vaccinurile cu ARN Mesager (mRNA) sunt serurile produse de Pfizer/BioNTech şi Moderna.

Astfel, Olanda a decis vineri suspendarea temporară a administrării vaccinului anti-coronavirus de la AstraZeneca la persoanele sub 60 de ani. Măsura a fost luată după moartea unei femei care fusese vaccinată cu acest tip de vaccin, a anunțat Ministerul Sănătăţii din Olanda, potrivit Reuters.

Programările la vaccinare au fost anulate

De asemenea, în Olanda, aproximativ 10.000 de programări pentru vaccinare urmează să fie anulate ca urmare a deciziei luate, a informat agenţia olandeză de presă ANP. Decizia de suspendare temporară a vaccinării cu AstraZeneca a fost luată în urma noilor rapoarte ale agenţiei de monitorizare a medicamentelor Lareb, precum şi în urma discuţiilor cu autorităţile sanitare, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii olandez.

De asemenea, în urma acestui anunț, AstraZeneca a transmis că lucrează cu autorităţile olandeze pentru a răspunde oricăror întrebări legate de utilizarea vaccinului său împotriva coronavirusului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI