14 sept. 2023 | 09:51

Probleme pentru România. Kosovo amenință cu UEFA și TAS după scandalul de pe Arena Națională: ”Prin limbajul urii și comportamentul nesportiv au denigrat meciul”

Sport
Probleme pentru România. Kosovo amenință cu UEFA și TAS după scandalul de pe Arena Națională: ”Prin limbajul urii și comportamentul nesportiv au denigrat meciul”
Federația din Kosovo amenință cu UEFA și TAS.

Meciul România – Kosovo a fost întrerupt în minutul 18, după ce ultrașii ”Uniți sub Tricolor” au afișat un banner cu tentă politică, iar jucătorii kosovari au părăsit terenul. După acest incident, România ar putea avea probleme. Kosovo amenință cu UEFA și TAS.

Kosovo amenință cuUEFA și TAS

În prima repriză a meciului România – Kosovo, din preliminariile EURO 2024, ultrașii de la facțiunea ”Uniți sub Tricolor” au afișat un banner cu mesajul ”Kosovo e Serbia” și au aprins torțe. În aceste condiții, arbitrul francez Willy Delajod a decis să trimită echipele la vestiare, iar partida s-a reluat după aproape 50 de minute.

După scandalul de pe Arena Națională, Federația de Fotbal din Kosovo (FFK) a emis un comunicat în legătură cu meciul cu România, câștigat de tricolori cu 2-0. Forul de la Priștina, condus de Agim Ademi, condamnă incidentele petrecute la și anunță că va sesiza UEFA și TAS.

Probleme pentru România. Kosovo merge la UEFA și TAS după scandalul de pe Arena Națională: ”Prin limbajul urii și comportamentul nesportiv au denigrat meciul”

Bannerul care a provocat scandalul de la România – Kosovo.

„Prin fotbal construim punți între popoare, nu le dărămâm. Federația de Fotbal din Kosovo condamnă puternic incidentele grave cauzate de fanii naționalei Românii în timpul meciului România – Kosovo, din preliminariile EURO 2024.

Fanii naționalei României, prin limbajul urii și comportamentul nesportiv, au denigrat meciul de fotbal de marți seară”, se arată în comunicatul FFK, preluat de Telegrafi.

Kosovo cere măsuri împotriva României

Federația din Kosovo mai susține că astfel de incidene nu ar trebui să se mai repete și că a adunat declarații, materiale și fotografii, care fac parte din dosar. De asemenea, cere ca forurile competente să analizeze toate aceste incidente.

Citește și: Amenzi în cuantum de 8.000 lei, după România – Kosovo. George Simion: ”Nu am legături cu galeria!” EXCLUSIV

”După acest incident, am solicitat delegatului UEFA să noteze toate încălcările regulamentului, iar acestea să ajungă la comisiile competente din cadrul forului. FFK s-a adresat și Comisiei de Disciplină din cadrul UEFA, cerând măsuri adecvate în legătură cu aceste scandări naționaliste, bannere și mesaje de ură ale fanilor români.

FFK, conform procedurilor legale, va pregăti dosarul necesar și îl va trimite către UEFA, precum și către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS)”, mai transmite forul de la Priștina.

Ce riscă România după meciul cu Kosovo

Comisia de Disciplină a UEFA va deschide o investigație pentru discriminare și rasism. România riscă să dispute minimum o partidă cu tribunele închise sau parțial închise și o amendă consistentă din partea UEFA

Pentru că incidentul de la partida cu Kosovo nu este primul de acest fel, echipa națională ar putea juca următoarea partidă de pe teren propriu fără suporteri în tribună.

Citește și: FRF, reacție acidă după incidentele de la meciul România – Kosovo. Cum i-a numit pe ultrașii ”Uniți sub tricolor”

Există, însă, și posibilitatea ca următoarele două jocuri de „acasă” din preliminariile CE 2024 să se disoute cu porțile închise. În plus, ar putea primi și o amendă de până la 100.000 de euro.

Amenzi în valoare de 8.000 de lei după România Kosovo

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a anunțat că 458 de persoane care au făcut parte din grupul de suporteri din cauza căruia a fost întrerupt meciul România – Kosovo au fost identificate.

În plus, au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 8.000 de lei și se fac verificări pentru identificarea şi sancţionarea altor persoane implicate în incidentele de pe Arena Națională.

Citește și: Scandal uriaș pe Arena Națională. UEFA a vrut să ia o decizie radicală legată de ultrași. Cum a reacționat FRF

”După întreruperea meciului, în urma consultării reprezentanţilor Federaţiei Române de Fotbal şi ai UEFA, unul dintre obiectivele avute în vedere a fost detensionarea situaţiei, astfel încât meciul să fie reluat în condiţii de siguranţă, fără a-i pune în pericol pe ceilalţi spectatori şi de a nu se lua decizia anulării jocului sportiv”,  a prrecizat Jandarmeria.

Jurnaliștii din Kosovo au catalogat mesajul afișat de ultrașii români drept unul ”scandalos” și consideră că centralul Willy Delajod a procedat corect când a trimis echipele la vestiare.

Parteneri
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Redactia.ro
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie
Click.ro
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Digi24
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își mutila și castra victimele a fost închis pe viață
Digi24
Adelina Pestrițu zguduie internetul românesc cu cel mai recent anunț. Mii de oameni au reacționat!
Unica.ro
Inteligența Artificială schimbă Codul Rutier. Șoferii vor circula după noi reguli
EVZ.ro
Star Matinal. Dan Ciotoi, luptă cruntă cu boala! Cum a fost salvat artistul, în ultima clipă. A fost la un pas de moarte: ”Dacă întârziam câteva ore...” / VIDEO
Spynews
Permis suspendat pentru 10 ani. Legea care va intra în vigoare în România
Capital.ro
Un nou tip de bursă pentru elevi | Anunţul Ministerului Educaţiei
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
CALCUL pentru PENSIE! MODELUL pentru RECALCULARE de la Casa de PENSII
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Horoscop săptămânal 13 - 19 mai 2024: Taurii au o perioadă deosebită în viața lor
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro