13 sept. 2023 | 08:36

FRF, reacție acidă după incidentele de la meciul România – Kosovo. Cum i-a numit pe ultrașii ”Uniți sub tricolor”

Sport
FRF, reacție acidă după incidentele de la meciul România - Kosovo. Cum i-a numit pe ultrașii ”Uniți sub tricolor”
Bannerul afișat de ultrașii ”Uniți sub tricolor”

Meciul România – Kosovo, din preliminariilor pentru Euro 2024. a fost întrerupt aproape 50 de minute din cauza unui banner cu tentă politică, afișat de ultrașii ”Uniți sub tricolor”. Federația Română de Fotbal a avut o reacție dură la adresa celor care au creat incidentele. ”Revizionismul nu este acceptat în fotbal”, a transmis FRF.

Mesajul dur transmis de FRF

În prima repriză a meciului România – Kosovo, ultrașii de la facțiunea ”Uniți sub tricolor” au afișat un banner cu mesajul „Kosovo e Serbia” și au aprins torțe. În aceste condiții, arbitrul francez Willy Delajod a decis să trimită echipele la vestiare.

Partida s-a reluat după aproape 50 de minute, însă România va primi, cel mai probabil, o suspendare de din partea UEFA. După încheierea partidei, FRF a dat un comunicat prin care s-a delimitat de suporterii care au creat incidentele de pe Arena Națională.

FRF, reacție acidă după incidentele de la meciul România - Kosovo. Cum i-a numit pe ultrașii ”Uniți sub tricolor”

Ultrașii !Uniți sub tricolor” au întrerupt meciul România – Kosovo. Sursa foto: Sport Pictures

”Federația Română de Fotbal dezavuează cu fermitate comportamentul iresponsabil al grupului de spectatori de la peluza Sud care a dus la întreruperea meciului de aseară, dintre România și Kosovo, de pe Arena Națională.

Reiterăm în primul rând principiul după care este guvernat fotbalul în România, și anume neamestecul politicului în actul sportiv. Revizionismul nu este acceptat în fotbal, iar FRF condamnă cu fermitate mesajele provocatoare de natură politică, ideologică, religioasă sau insultătoare, acestea fiind categoric interzise pe stadioane.

Toate acestea s-au înregistrat în tribunele Arenei Naționale de un grup restrâns de așa-ziși suporteri, afectând desfășurarea normală a meciului și, implicit, starea de spirit a tricolorilor.

Actele de huliganism au fost dezavuate de restul spectatorilor din stadion, care au fost privați de un spectacol fotbalistic pe care și l-au dorit și pentru care au plătit bilet”, a transmis FRF.

UEFA a cerut evacuarea ultrașilor de pe Arena Națională

UEFA a intervenit în scandal și a cerut evacuarea imediată din peluză a ultrașilor ”Uniți sub tricolor”, dar conducerea FRF s-a opus. Răzvan Burleanu le-ar fi transmis oficialilor forului de la Nyon că nu poate face așa ceva.

Citește și: Scandal uriaș pe Arena Națională. UEFA a vrut să ia o decizie radicală legată de ultrași. Cum a reacționat FRF

Până la urmă, nimeni nu a fost evacuat și meciul s-a reluat, dar arbitrul francez Willy Delajod a avertizat că la prima întrerupere partida va fi oprită definitiv. În urma incidentelor provocate de ultrași, România riscă să joace cu porțile închise cel puțin la următorul meci. În preliminariile Euro 2024, ”tricolorii” mai joacă pe teren propriu cu Andorra și Elveția.

România era recidivistă după alte incidente provocate de gruparea ”Uniți Sub tricolor” la meciul cu Belarus, când au avut scandări xenofobe la adresa Ungariei, cât și la meciul tur cu Kosovo, din deplasare, când au scandat ”Kosovo e Serbia”.

Reacție la nivel înalt din Kosovo

Președintele Partidului Democrat din Kosovo, Memli Krasniqi, a scris un mesaj dur pe rețelele sociale după evenimentele petrecute pe Arena Națională. Acesta i-a atacat pe ultrașii ”Uniți sub tricolor”, cei care au creat incidentele care au dus la întreruperea partidei România – Kosovo.

Nu este un slogan care schimbă realitatea în care trăim! Din 17 februarie 2008, Kosovo este un stat independent, iar din 3 mai 2016, Kosovo este membru UEFA. Sloganurile politice, scandările, fluierăturile și insultele îndreptate către băieți în România nu ne vor opri.

Citește și: Edi Iordănescu s-a speriat de incidentele de pe Arena Națională: ”Ar fi păcat să ratezi o calificare la masa verde”

Kosovo, atât ca stat, cât și ca echipă națională, va fi prezentă cu mândrie în întreaga lume, chiar dacă ei nu ne vor, mai ales acolo. Am muncit mult pentru această zi și nu ne vom da bătuți în fața unor fasciști. Kosovo este etern”, a scris Memli Krasniqi pe rețelele de socializare.

Și jurnaliștii din Kosovo au catalogat mesajul afișat de ultrașii ”Uniți sub tricolor” drept unul ”scandalos” și i-au dat dreptate centralului Willy Delajod, care a decis să trimită echipele la vestiare.

Parteneri
Se schimbă automat cardurile la Raiffeisen Bank. Anunț important făcut de bancă. Tot ce trebuie să știi
Redactia.ro
O recunoști? A fost cea mai bine vândută artistă din epoca interbelică. A depășit-o chiar și pe Maria Tănase
Click.ro
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri care loveau un bărbat cu bâte
Digi24
Rusia a descoperit rezerve uriașe de petrol în teritoriile din Antarctica revendicate de Marea Britanie
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
Cum a fost surprins Ronald Gavril, iubitul Anamariei Prodan, la întoarcerea în România, de către parteneră. Luptătorul va participa la gala sportivă organizată de impresară
Spynews
Halep a RENUNȚAT. Anunțul dureros făcut de marea sportivă: Va fi greu acum
Capital.ro
Românii care ar putea ieși la pensie mai devreme și după 1 septembrie 2024. Legea ar urma să se schimbe
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! Când vin BANII de PENSII
Mediaflux
Jurații de la Chefi la cuțite, detalii din culisele emisiunii, înainte de Marea Finală. Cum a fost competiția pentru Richard Abou Zaki sau Alexandru Sautner
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
Cântăreața din România care a ajuns să cântărească doar 36 KG! Imagini incredibile cu artista piele și os
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro