Probleme pentru Ianis Hagi după venirea noului antrenor. Ce veste a primit românul

Probleme pentru Ianis Hagi după venirea noului antrenor. Ce veste a primit românul
Ianis Hagi încă nu și-a găsit locul în formula de joc a noului antrenor de la Rangers

Probleme pentru Ianis Hagi după venirea noului antrenor. Situația internaționalului român la Rangers continuă să fie ca un montaigne-rousse. Mijlocașul de 23 de ani e văzut ba om de bază al echipei, ba e lăsat pe banca de rezerve. Chiar și după venirea olandezului Giovanni van Bronkchorst, Ianis Hagi nu are un statut clar. Rămâne de văzut ce formulă de echipă va prefera noul principal pentru partida de joi, cu Sparta Praga, din grupele Europa League.

Probleme pentru Ianis Hagi după venirea noului antrenor

Probleme pentru Ianis Hagi după venirea noului antrenor. Internaționalul român are parte de vești contradictorii și după instalarea olandezului Giovanni van Bronkchorst în locul lui Steven Gerrard. Stevie G a ales să plece la Aston Villa, în Premier League.

Deși presa britanică a scris că Ianis Hagi ar putea merge pe urmele fostului său tehnician, la Aston Villa, lucrurile sunt departe de a fi clare. Conducerea clubului de pe Ibrox Park l-a asigurat pe van Bronkchorst că se va putea baza pe tot lotul până la finalul sezonului. Aceasta ar însemna că în perioada de transferuri din iarnă nu va fi vândut niciun jucător. Oricum, niciunul dintre cei vizați de Steven Gerrard pentru Villa.

În ultima partidă, cea din Cupa Ligii, cu Hibernian, Ianis Hagi a fost introdus abia în minutul 69 de interimarul David McCallum. Acest lucru a fost criticat de presa scoțiană, care a considerat că românul ar fi trebuit să intre în teren din primul minut. Partida a fost pierdută cu 1-3, scorul fiind stabilit înainte de intrarea lui Ianis în joc.

Ce veste a primit românul

Rolul lui Ianis Hagi părea că se va schimba în bine odată cu sosirea noului antrenor principal. Jurnaliștii de la Daily Record dădeau ca sigură schimbarea formulei de joc. Fiul „Regelui” era utilizat mai mult pe banda dreaptă a ofensivei, în sistemul ”4-3-3” folosit de Gerrard. Ianis juca, totodată, și rolul unui pasator decisiv, el fiind cel mai bun în topul „assisturilor”, în sezonul trecut.

Acum, conform publicației citate, van Bronckhorst ar trece la un ”4-2-3-1”, așezarea sa preferată. Ianis Hagi ar urma să primească un rol esențial în acest sistem, unul mai apropiat de cel jucat de tatăl său, Gică Hagi, de veritabil număr 10. ”Ryan Jack va face pereche cu Glen Kamara la baza compartimentului median, cu Ianis Hagi ocupând rolul de număr 10”, a scris sursa menționată, înainte de meciul cu Sparta Praga din grupele Europa League, de joi.

Însă, comentatorii de la Sports Mole sunt de altă părere. Ei au anunțat că Ianis Hagi va fi ținut pe banca de rezerve de noul antrenor în această partidă. În locul său va fi preferat Joe Aribo, un stângaci care poate evolua pe mai multe poziții.

Echipa lui Rangers de start anunțată de britanici ar fi: McGregor; Tavernier, Goldson, Balogun, Barisic; Lundstram, Davis, Kamara; Aribo, Morelos, Kent. În schimb, Florin Niță este anunțat titular în poarta celor de la Sparta Praga. Partida va începe de la ora 22:00.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI