Gigi Becali vrea să calce pe urmele lui Gică Hagi. Ce as are pe mânecă patronul FCSB

Gigi Becali vrea să calce pe urmele lui Gică Hagi. Ce as are pe mânecă patronul FCSB
Gigi Becali vrea să calce pe urmele lui Gică Hagi, conform modelului fuziunii dintre Viitorul și Farul

Gigi Becali vrea să calce pe urmele lui Gică Hagi. Patronul FCSB se joacă în continuare cu vânzarea clubului pe care-l finanțează. După ce a anunțat că e dispus să vândă societatea cu 10 milioane de euro, Gigi Becali a „ochit” și o formație din Liga 1 unde s-ar putea instala cu jucătorii pe care i-ar lua după el de la vicecampioană. Latifundiarul o considară pe FC Voluntari drept cea mai nimerită pentru mutare. Și invocă fuziunea Viitorului cu Farul pentru a-și justifica, legal, mișcarea.

Gigi Becali vrea să calce pe urmele lui Gică Hagi

Gigi Becali vrea să calce pe urmele lui Gică Hagi. Patronul FCSB, certat cu fanii din Peluza Nord, după debarcarea lui Edi Iordănescu, a lansat o vorbă care a prins. „Dați-mi 10 milioane de euro și vă vând clubul”. Latifundiarul a pus însă și o condiție majoră: să-și ia toți jucătorii după el, inclusiv juniorii.

Eu am făcut o socoteală, să vină oricine. Dă-mi 10 milioane și-ți dau FCSB. Că atât îți dau, societatea și 3-4 jucători, fără academie. Numele, locul și continuitatea, coeficientul UEFA. Eu o vând, dar nu o cumpără ei. Nu au de unde, orice om serios se gândește. Bine, să zicem că găsim 10 milioane, dar după aia costă 500.000 pe lună. De unde?”, a spus Gigi Becali, conform digisport.ro.

Următorul pas a fost, pentru Gigi Becali, să caute o echipă din Liga 1 pe care s-o finanțeze și unde să se mute cu lotul lut de la FCSB, în caz de vânzare. Deși, inițial, părea că e vorba de Clinceni, Becali a ales-o pe Voluntari ca potențială nouă „casă”. Mai ales că situația acesteia este mult mai bună în clasament decât cea a codașei Clinceni ce are și mari probleme financiare.

Ce as are pe mânecă patronul FCSB

Gigi Becali ar vrea să facă precum nașul Gică Hagi. Asta dacă chiar va vinde FCSB, după cum a tot „fluturat” în public. Surpriza mare a venit din partea fanilor roș-albaștri. Gheorghe Mustață, liderul Peluzei Nord, a anunțat, marți, că au fost adunate cele 10 milioane de euro și că se așteaptă doar un cont unde să-i fie trimiși banii lui Becali. De fapt, conform GSP, e vorba, deocamdată, doar de o „solicitare de ofertă”, o fază premergătoare, ofertei și vânzării propriu-zise.

Am întocmit hârtia. (…) L-am întrebat oficial pe domnul Becali dacă vinde. Așteptăm răspunsul. Mingea e la dumnealui. Noi dovedim că suntem serioși. În clipa când avem răspunsul, mai ales dacă este afirmativ, așteptăm numai numărul de cont unde să trimitem suma de 10 milioane de euro”, a declarat Gheorghe Mustață, la Radio Sport 1.

Pe de altă parte, lui Gigi Becali pare să-i surâdă ideea cumpărării unei alte echipe. El invocă și exemplul nașului său, Gică Hagi, care a reușit, în vară, fuziunea cluburilor Viitorul și Farul. E drept, în caz că va vinde FCSB, Gigi Becali n-ar avea cu ce să mai fuzioneze, pierzând clubul, ca atare, chiar dacă ar avea cu cine.

Eu vreau să mă bat la campionat. Dacă-mi vor da suma cerută, le las clubul, dar iau jucătorii pentru că sunt ai mei. Iar eu mă duc la o echipă din play-off pentru că vreau titlul.

Hagi a avut drepul și eu nu? De ce să nu mă lase? Mai ales că o să-i spun și Faci Ce Spune Becali. Am numele înregistrat la OSIM.

Cu ce jucători am, mă bat sigur la campionat. Bine, acum vorbim ipotetic, da? Pentru că nu vor veni niciodată Mustață și ai lui cu bani să cumpere echipa. Au fost și ei supărați și poate că mai sunt dar rezultatele îi vor îmbuna. Eu nu vreau decât pace”, a spus Becali, pentru Digi Sport.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI