Probleme la vama Giurgiu. Ce se întâmplă cu TIR-urile care aşteaptă ieşirea din ţară

Probleme la vama Giurgiu. Ce se întâmplă cu TIR-urile care aşteaptă ieşirea din ţară
Ce se întâmplă cu TIR-urile care aşteaptă ieşirea din ţară

TIR-urile ce tranzitează vama din Giurgiu au de așteptat chiar și 120 de minute la controlul de frontieră. Șoferii ce așteaptă ieșirea din țară prin PTF Giurgiu – Ruse, Bulgaria, formează o coadă de aproximativ 10 kilometri pe prima bandă de mers. Camioanele sunt obligate să aștepte două ore la controlul de frontieră.

Număr mare de TIR-uri la ieșirea din țară

Potrivit purtătoarei de cuvânt ITPF Giurgiu, Roxana Popazu, timpul de așteptare pentru efectuarea controlului la frontieră la camioane ajunge până la 120 de minute. Timpul de așteptare este același, atât pe sensul de intrare în România cât și pe cel de ieșire din țară.

„Numărul mare de TIR-uri care s-au prezentat în ultimele 24 de ore la ieşirea din ţară prin PTF Giurgiu-Ruse, Bulgaria reprezintă singurul motiv al îngreunării traficului şi formării coloanei de camioane. Poliţiştii de frontieră lucrează pentru decongestionarea situaţiei pe cinci artere de mers atât la ieşirea din ţară cât şi la intrarea în România prin PTF Giurgiu-Ruse, Bulgaria”, a declarat, miercuri, purtătoarea de cuvânt ITPF Giurgiu, Roxana Popazu.

Doar în ultimele 24 de ore, la ieșirea din România s-au prezentat 1.394 de camioane, 203 autoturisme, 271 microbuze, 18 autocare și 2.825 de persoane. Pe de cealaltă parte, au intrat în țară un număr de 315 microbuze, 255 de autoturisme, 1.097 de camioane, 7 autocare și 2.342 de persoane.

Incendiu în Vama Giurgiu

Mașina unui cetățean bulgar a luat foc, sâmbătă seară, în Vama Giurgiu. Acesta se întorcea în țară, iar în timp ce aștepta controlul de frontieră, autoturismul a luat foc. În urma incendiului, la fața locului s-au deplasat două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Giurgiu. De asemenea, și o autospecială cu apă și spumă împreună cu un echipaj de descarcerare au fost prezenți.

“Pompierii giurgiuveni au fost solicitaţi aseară să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism. Evenimentul a avut loc în Vama Giurgiu, în apropiere de staţia de taxare, proprietarul autoturismului fiind un cetăţean bulgar. Poliţiştii de frontieră au observat că iese fum de la motor şi au anunţat pompierii”, a declarat, duminică, purtătoarea de cuvânt a ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu.

Pompierii ajunși la fața locului au constatat ca ardeau materiale combustibile de la compartimentul motor. Văzând acest lucru, au intervenit foarte repede pentru a se asigura că flăcările nu se vor extinde.

După stingerea incendiului, pompierii au făcut cercetări pentru a afla cu exactitate cauza producerii incendiului. În urma acestora, cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un scurtcircuit electric. Acesta s-ar fi manifestat la blocul motor al autoturismului.

Urmăriți Playtech.ro și pe