Multiple incendii în județul Iași. Pompierii au intervenit în mai multe localități

Multiple incendii în județul Iași. Pompierii au intervenit în mai multe localități
Multiple incendii în județul Iași.

Pompierii din cadrul ISU Iași au avut un sfârșit de săptămâna aglomerat. Aceștia au fost nevoiți să stingă mai multe incendii, din diferite localități din județul Iași. Din fericire, totul a fost sub control, iar situația nu s-a agravat.

Multiple incendii în diferite localități

Situații limită la finalul săptămânii trecute în mai multe localități din județul Iași. Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași au fost nevoiți să intervină, în ultimele zile, în diferite localități din județ. Pentru început, aceștia au fost chemați în municipiul Iași, zona Canta. Acolo, mai multe deșeuri au ars pe un teren viran. În incendiu au ars aproximativ o tonă de deșeuri. Potrivit pompierilor, cauza incendiului a fost folosirea intenționată a unei surse de aprindere pentru a genera incendiul din zonă. Angajații ISU Iași au fost solicitați în mai multe zone în ultimele zile. O altă intervenție a avut loc în comuna Scobinți, unde a avut loc un incendiu pe un teren viran.

„Un echipaj din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în localitatea Scobinți, pentru stingerea unui incendiu de gunoi menajer. În urma incendiului au ars aproximativ 300 de kilograme de deșeuri diverse, 300 de metri pătrați de vegetație uscată și 10 metri de gard din lemn. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise”, au menționat reprezentanții ISU Iași.

Intervenția pompierilor în municipiul Pașcani

De asemenea, un alt incendiu, asemănător cu cel din zona Canta, a avut loc pe Aleea Sportului din Municipiul Pașcani. Aici, un echipaj din cadrul secției de Pompieri Târgu Frumos au intervenit. Aproximativ 100 de kilograme de deșeuri au ars și parțial pubela de depozitare. Cea mai plauzibilă cauză a incendiului este focul deschis în spații deschise. De asemenea, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit pe strada Canta. Aici ar fi ars 3 metri pătrați de perete și 2,5 metri de planșeu de lemn, incendiul având loc într-un apartament. Angajații ISU au precizat că incendiul ar fi izbucnit din cauza sistemului de încălzire defect.

„S-a intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. În urma incendiului au ars aproximativ 2,5 metri de planșeu din lemn și s-au degradat soba cu acumulare de căldură și aproximativ 3 metri pătrați de perete. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost sistemul de încălzire defect”, susțin reprezentanții ISU Iași.

Un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri din Iași au intervenit în comuna Holboca. Aici, aproximativ 5.000 de metri pătrați de vegetație uscată au ars. Cauza incendiului este focul deschis în spații deschise.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI