17 apr. 2024 | 10:35

Probleme la metroul din Bucureşti. Sute de pasageri, evacuaţi de urgenţă dintr-un tren. Ce a provocat haosul?

News
Probleme la metroul din Bucureşti. Sute de pasageri, evacuaţi de urgenţă dintr-un tren. Ce a provocat haosul?
Metrorex se confruntă cu probleme majore

În această dimineață, conform datelor, au apărut probleme la metroul din Bucureşti, sute de pasageri fiind evacuaţi de urgenţă dintr-un tren.

Azi, probleme la metroul din Bucureşti

Din primele informații de la fața locului, la stația de metrou Piața Unirii 2 au apărut probleme la metroul din Bucureşti, Metrorex evacuând sute de pasageri dintr-una din garniturile de tren, după ce aceasta a rămas blocată pentru 15 minute.

Pentru moment ceea ce se știe despre incidentul de la Piața Unirii 2 este că unul din călători ar fi forțat ușile de acces ale garniturii, în încercarea sa de a se urca în tren.

Sute de pasageri, evacuaţi de urgenţă dintr-un tren

Ca urmare a forțării căii de acces, trenul nu a mai putut pleca din stație, astfel că s-a luat decizia de a evacua cele câteva sute de călători din garnitura care ar fi trebuit să plece pe traseu, spre Pipera.

Deși nu au existat pericole, decizia de a evacua călătorii, spune Metrorex, a venit ca urmare a riscurilor de siguranță. Incidentul din această dimineață vine după ce, în urmă cu 2 săpătmâni, apăreau în spațiul public imagini cu o garnitură de metrou care circula cu una din căile de acces deschise, pe magistrala 5.

Tot în urmă cu aproape 2 săptămâni parte din angajații Metrorex anunțau că vor intra în grevă, ca urmare a eșuării negocierilor cu privire la salarizare, existând riscul ca circulaţia la metrou să fie blocată din cauza protestelor angajaţilor.

Probleme între angajați și compania Metrorex

Protestele anunțate la momentul 4 aprilie, în fața Palatului Victoria, aveau ca scop promisiunea unei majorări cu 13%, conform Contractului Colectiv de Muncă stabilit. Astfel că, nu mai puțin de 500 de angajați ai companiei Metrorex luau decizia de a protesta, somând condcerea Metrorex să renegocieze contractele celor 500 de protestatari.

Metrorex se confruntă cu probleme majore, având în vedere că, așa cum era anunțat la începutul lunii martie, metrourile ar putea să nu mai funcționeze, reprezentanții sindcatelor anunțând că data limită ar fi 15 mai 2024:

„În conformitate cu Legea bugetului există un articol 73, alineatul 8, care nu-ţi dă voie să faci un buget dacă pierderile nu sunt mai mici cu dublul sumei cu care creşti salariile.

Mai există această Ordonanţă potrivit căreia, dacă în 120 de zile de la aprobarea legii bugetului nu se aprobă bugetul societăţii comerciale, acea societate nu mai are dreptul la subvenţie.

Este în mâna Guvernului să schimbe această Hotărâre de Guvern. (…) Dacă nu ai buget aprobat, nu mai dă subvenţie. Fără subvenţie, cum să funcţionezi? Trebuie scoasă această prevedere din Hotărârea Guvernului(…)”, a menţionat Marian Artimon, liderul de sindicat din Metrorex.

De la acel moment și până astăzi, incluzând și recentele incidente, nu a venit nicio informare din partea companiei referitoare la aceste probleme.

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Cele 4 zodii din horoscop care își schimbă destinul în mai 2024. Vor trăi cea mai frumoasă vară din viața lor
Click.ro
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
WhatsApp nu mai oferă gratuit o funcție importantă. Utilizatorii, obligați să facă abonament
EVZ.ro
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
Spynews
Decizie pentru proprietarii de terenuri din România. Este obligatoriu până la 31 mai
Capital.ro
Oraşul din România în care se construieşte cel mai modern stadion din țară. Simona Bucura: "Va avea peste 15.000 de locuri"
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
PENSIILE recalculate, CÂND vin PRIMII BANI! ANUNȚ oficial
Mediaflux
Dublă tragedie în Săptămâna Mare, în Călărași. O bunică a murit dupa ce a aflat că nepoata de patru ani s-a stins din viață
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro