Probleme grave pentru șoferul care a împușcat un câine, pe o șosea din Maramureș. Ministrul de Interne, declarații de ultimă oră

Probleme grave pentru șoferul care a împușcat un câine, pe o șosea din Maramureș. Ministrul de Interne, declarații de ultimă oră
Probleme grave pentru șoferul care a împușcat un câine, pe o șosea din Maramureș

Sâmbătă un șofer care se afla la volanul unui Logan roșu a fost surprins de doi martori împușcând fără milă un câine, pe o șosea din Maramureș. După ce incidentul a fost mediatizat, ministrul de Interne a reacționat imediat.

Ce pedeapsă riscă șoferul care a împușcat un câine, pe o șosea din Maramureș. Declarația ministrului de Interne

Doi voluntari Asociației Pro Terra au sunat sâmbătă la 112 după ce au fost martorii unui incident îngrozitor, care s-a petrecut pe drumul național care leagă Maramureșul de Bucuvina. Martorii au văzut cum un șofer care se afla la volanul unui Logan roșu, a împușcat fără milă un câine.

„Doi voluntari ai asociaţiei noastre au fost martorii unor scene îngrozitoare alături de fiul lor de doar 6 ani, care este încă in stare de şoc. Se aflau la aproximativ 5 km de Borsa (MM) şi într-o curbă au văzut un Logan roşu oprit care a împuşcat mortal o căţelulă pe şosea  pe un drum public, nu în pădure!!!!) . Voluntarii noştri au sunat imediat la 112, însă făptaşul a luat cadavrul şi a plecat!”, este mesajul publicat pe Facebook de Asociaţia Anima Pro Terra.

șofer, pedeapsă, câine împușcat
Ce pedeapsă riscă șoferul care a împușcat animalul din imagine?

Oamenii legii au identificat imediat șoferul care se afla la volanul autoturismului, însă au precizat că acesta este vânător autorizat, ceea ce înseamnă că poate să împuște câini vagabonzi pe raza fondului de vânătoare, fără a fi sancționați. Însă, ministrul de Interne, Marcel Valea este de altă părere. Ministrul a declarat că fapta comisă de șofer este ilegală, drept pentru care șoferului i se va deschide dosar penal.

”Este ilegal, iar șoferul respectiv a fost propus pentru deschidere dosar penal la Parchetul de pe Lângă Judecătoria Vișeu, parcă. (…) Cei care folosesc la fel arma sper să se gândească de două ori când vor face așa ceva”, a declarat Marcel Velea, ministrul de Interne, la Digi24.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI