Ministrul de Interne, Marcel Vela, a făcut anunțul oficial. Primele informații după desecretizarea dosarului 10 august

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a făcut anunțul oficial. Primele informații după desecretizarea dosarului 10 august
Marcel Vela, ministru Afacerilor Interne, anunț după desecretizarea dosarului din 10 august

Se fac demersuri în dosarul din 10 august! Marcel Vela, ministru al Afacerilor Interne, a făcut primele informații după desecretizarea dosarului în cauză. Se caută vinovați și se dorește adevărul pentru cei din diaspora și toți cei care au ținut piept violențelor oamenilor legii.

Marcel Vela, ministrul de Interne, anunț după desecretizarea dosarului 10 august

Până la finalizarea rechizitoriului, nu este voie ca oficialii să ofere detalii. Cu toate astea, este cunoscut faptul că a fost solicitată desecretizarea de la începutul mandatului lui Vela. Concluzia trasă de ministru Afacerilor Interne a fost că unii nu doreau desecretizarea acestor dosare. Sursa citată afirmă că jandarmii care se găsesc vinovați și care au pus piedică desecretizării vor da explicații în perioada ce urmează.

„Procedura spune că cine secretizează, acea instituție trebuie să și decretizeze. Ar trebui să desecretizeze Jandarmeria, cea de la București a întârziat, au depășit cu o săptămână. Au avut unele explicații de-a lungul procedurii, între care și unele indicative care trebuiau clasificate. Jandarmeria la nivel național, dincolo de 10 august, e foarte mare ca imagine, ca fapte. Tocmai din acest motiv am demarat procesul dedesecretizare, pentru a ajuta Diaspora și ei care au suferit în piață să afle adevărul. Cei vinovați vor plăti, iar Jandarmeria merge mai departe cu o altă imagine și cu un alt comportament, pentru ca ce s-a întâmplat în 10 august să nu se mai întâmple niciodată în România”
Ion Marcel Vela,ministru Afacerilor Interne

Marcel Vela, anunț după desecretizarea dosarului 10 august
Marcel Vela, anunț după desecretizarea dosarului 10 august

„Afost nevoie că să fie ascultat minut cu minut”

„Din aceste motive, a fost nevoie că să fie ascultat minut cu minut, astfel încât orice lucru, care ar putea divulga secrete de serviciu, să putem – fie să schimbăm indicativul, pentru a nu fi făcut public, fie să găsim soluții pentru a desecretiza și acea procedură, acel amănunt tehnic ce ar fi fost important și ar fi dus la o soluție de blocare a desecretizării”
Marcel Vela