PRO TV, lovitură nimicitoare televiziunilor concurente. A îngenunchiat până și TVR

PRO TV, lovitură nimicitoare televiziunilor concurente. A îngenunchiat până și TVR
Pro TV, lovitura pentru posturile de televiziune concurente

Și în anul 2020, meciurile echipei naționale au rămas cele mai urmărite programe. Toate aceste meciuri au fost transmise de PRO TV, în timp ce pentru Televiziunea Publică a fost primul an în care nu a avut niciun meci de fotbal transmis.

PRO TV, lovitură nimicitoare televiziunilor concurente

De menționat este că anul 2020 a fost unul foarte dificil pentru televiziunile de sport din țară. Amânarea Campionatului European și a Jocurilor Olimpice, dar și blocarea sportului vreme de trei luni în starea de urgență sau amânarea mai multor competiții interne și internaționale, au dus la scăderea cifrelor de audiență.

Deși la ora actuală în țara noastră există patru televiziuni exclusiv sportive, și anume Digi, Telekom, Look și Eurosport, nicio competiție sportivă difuzată de ele nu a intrat în topul celor mai urmărite evenimente din 2020. Astfel că PRO TV a avut exclusivitate pe tot ceea ce înseamnă top transmisiun sportive, iar postul de televiziune a difuzat confruntările echipelor naționale ale României, atât la seniori, cât și la tineret. Mai mult decât atât, pentru postul Public de Televiziune a fost primul an din istoria sa în care nu a avut niciun meci de fotbal pentru abonații săi.

În top 10 al evenimentelor sportive, PRO TV a ocupat 8 poziții

Într-un top 10 al evenimentelor sportive de la tv din 2020, PRO TV a avut 8 dintre poziții, iar lider a fost meciul disputat la Reikjavik, și anume, Islanda-România 2-1. La nivel național, nu mai puțin de 2,43 milioane de telespectatori au urmărit meciul din fața televizorului, el fiind, de altfel, și singurul eveniment sportiv care a fost vizionat de mai mult de 2 milioane de oameni la nivel național.

Meciurile din Liga1, din Cupa României și din cupele europene sunt transmise de posturile de televiziune Digi, Telekom și Look TV, astfel că în acest top 10 se mai găsesc două confruntări, în prima ligă amândouă. Numai că audiența luată în calcul este cea cumulată la cele trei posturi de televiziune care au dat meciurile. Însă audiența a fost sub un milion de telespectatori la nivel național. De menșionat este că finala campionatului din Bănie, dintre Craiova și CFR (1-3), a avut cel mai bun rating, aceasta fiind urmărită cumulat de 967.000 de telespectatori, în timp ce Derby de România, Dinamo – FCSB 2-1 din primăvara trecută, a avut 950.000 de telespectatori.

Recent, Televiziunea Publică a fost implicată într-un scandal, iar moticul a fost programul pe care l-a difuzat în noaptea de Revelion, cu Mugur Mihăiescu, Radu Pietreanu și Dan Bittman în prim-plan.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI