Prințul Harry e furios! De ce a luat măsuri legale împotriva Guvernului Angliei

Prințul Harry e furios! De ce a luat măsuri legale împotriva Guvernului Angliei
De ce a luat printul Harry masuri impotriva Guvernului britanic

Prințul Harry este furios. De ce a luat măsuri legale împotriva Guvernului Angliei? Fiul cel mic al regretatei prințese Diana a renunțat la funcțiile regale în urmă cu doi ani. Acum, el a luat măsuri clare împotriva Guvernului Angliei și ar fi prima dată când un membru al Familei Regale a intentat un dosar împotriva Guvernului Majestății Sale.

De ce a luat prințul Harry măsuri legale împotriva Guvernului Angliei

Avocații prințului Harry au trimis deja o scrisoare de „protocol de acțiune prealabilă” către Ministerul de Interne, indicând că vor solicita o revizuire judiciară, în situația în care nu beneficiază de securitate continuă în timp ce sunt în Marea Britanie.

Argumentul invocat de prințul Harry este că echipa sa privată de protecție din SUA nu are acces la informațiile secrete din Marea Britanie, necesare pentru menținerea siguranței soției și copiilor săi, potrivit Dailymail.

Se crede că regina a fost informată despre acțiunea cu privire la acțiunea nepotului ei. Totodată, se crede că este prima dată când un membru al Familiei Regale a intentat un dosar împotriva Guvernului Majestății Sale.

„Argumentul prințului Harry, pe scurt, este: ”Ai greșit legea”. El simte că decizia de a-i elimina securitatea a fost greșită. Protocolul de acțiune prealabilă a fost trimis de avocații lui Harry Ministerului de Interne în urmă cu câteva luni. Acesta este în esență un precursor al unui control judiciar,” a declarat o sursă a publicației Daily Mail.

Prințul Harry își va plăti singur serviciile de securitate

În consecință, avocații ducelui de Sussex au emis o declarație extraordinară, după apariția acestor informații în presă, în care apără decizia sa de a da în judecată guvernul britanic. Reprezentanții legali au mai susținut că prințul Harry o să plătească pentru aceste servicii și că nu se va baza pe contribubili pentru a finanța securitatea familiei sale.

Harry și Meghan au fost contactați anterior de oficialii guvernamentali pentru explicații, însă nu au dat niciun răspuns, preferând să meargă direct către presă. Acțiunea în justiție a fost declanșată după cea mai recentă călătorie în Marea Britanie, în luna iulie a anului trecut, când protecția poliției i-a fost eliminată.

 „Când Harry s-a întors în aprilie anul trecut pentru înmormântarea Prințului Philip, i s-a dat securitate. Dar când s-a întors vara, nu a mai avut gărzi de corp,” a spus o sursă a publicației citate mai sus.

Harry și soția sa Meghan locuiesc în California din iulie 2020, după ce au renunțat la îndatoririle regale la începutul acelui an.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI