13 apr. 2024 | 08:52

Prin ce să treci șnițelele de post pentru un gust senzațional. Așa faci cel mai bun aluat

Diverse
Prin ce să treci șnițelele de post pentru un gust senzațional. Așa faci cel mai bun aluat
Foto: Profimedia

Am crede că este un preparat banal, ce nu ne mai poate impresiona, dar, dacă aplicăm un simplu truc, îl vom transforma într-un adevărat răsfăț pentru papilele gustative. Află, din rândurile de mai jos, prin ce să treci șnițelele de post pentru a le da un gust senzațional.

Cum prepari cele mai bune șnițele de post

Nu este deloc ușor să te bucuri de mâncare și în perioadele de restricții alimentare ce preced marile sărbători creștine ale anului. În momentul în care eliminăm toate ingredientele de origine animală din meniu, pare că nu există prea multe opțiuni.

Dar nu înseamnă că trebuie să mâncăm doar salate. Există o rețetă delicioasă de șnițele de post. Poate nu ai crede, dar un simplu truc le poate transforma într-un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.

Ingrediente

Vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • șase bucăți de soia
  • o cană de lapte vegetal
  • sare
  • piper
  • oregano
  • boia dulce
  • usturoi granulat
  • o lingură de muștar
  • făină
  • pesmet
  • ulei pentru prăjit

Te-ar putea interesa și: Secretul celor mai delicioase șnițele poloneze. Cum să îți iasă crocante

Mod de preparare

Vei începe prin a pune la fiert, pentru câteva minute, bucățile de soia – nu uita să pui și puțină sare în apa din vas. După ce s-au fiert corespunzător, bucățile se lasă la scurs, eliminându-se astfel excesul de lichid.

Separat, vom prepara aluatul. Secretul pentru a obține șnițele de post delicioase este amestecul de condimente. Într-un bol, pune laptele vegetal, făina, sare, piper, oregano, boia, usturoi granulat, muștar. Amestecă până când compoziția are consistența celei pentru clătite.

Toarnă uleiul într-o tigaie și pune vasul pe foc, la încins. Înainte de a adăuga bucățile de soia, trece-le prin amestecul de lapte, făină și condimente, apoi prin pesmet, astfel încât să fie acoperite uniform. Se prăjesc în ulei încins, pe ambele părți, până când se rumenesc.

După ce sunt scoase din tigaie, se recomandă să fie puse pe un platou pe care a fost așezat înainte un șervețel de hârtie curat, care să absoarbă uleiul în exces.

Te-ar putea interesa și: Ce să pui în tigaie atunci când prăjești șnițele. Ingredientul care le dă cel mai bun gust

Parteneri
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redactia.ro
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost construit în mai puțin de un an
Click.ro
Decizie fără precedent a BEC. Un candidat la președinție trebuie să șteargă toate materialele de promovare online
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Furtuna de zăpadă Jari. Meteorologii sunt derutați de amploarea dezastrului
EVZ.ro
Adriana Bahmuțeanu, primele declarații după ce băieții ei au fost luați de Protecția Copilului. Fosta soție a lui Silviu Prigoană nu și-a văzut nici acum fiii
Spynews
Apare o nouă taxă la bloc. O plăteşte toată lumea. Nu contează dacă te-ai debranșat și ai centrală
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
Putin se RĂZBUNĂ! RACHETA rușilor care a SPERIAT țările NATO
Mediaflux
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate ninsori și vânt puternic. Ce au anunțat meteorologii
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro