Gospodinele fac o mare greșeală atunci când pregătesc un fel foarte iubit de toți românii. Experții bucătari au dezvăluit ce să pui în tigaie atunci când prăjești șnițele. Care este ingredientul banal care le dă cel mai bun gust.
Foarte mulți români, atunci când vine vorba de mâncare, nu apreciază nimic mai mult decât un șnițel, fie el de porc, pui sau vită, însoțit de o garnitură.
Șnițelele sunt îndrăgite pe întreg globul, nu numai în România, fiind mâncarea preferată și a multor copii. Cei care prepară șnițele trebuie să știe că există nenumărate trucuri care fac ca șnițelele să aibă un gust nemaipomenit.
Șnițelul nu este nici greu de preparat și nici nu durează mult până să-l pui pe masă.
Citește și: Ingredientul secret care se adaugăîn aluatul de pizza
Carnea pentru șnițele se trece prin făină, ou și pesmet. Crusta crocantă care se obține după prăjire are un gust aparte, astfel încât nu ai cum să nu te facă să iubești șnițelul.
Însă, cum arta gătitului se reinventează mereu, rețetele sunt mereu îmbunătățite de specialiștii în gastronomie, la fel întâmplându-se și cu rețetele de șnițel.
Astfel, cel mai recent truc este să renunți la făină, ou și pesmet. Specialiștii recomandă înlocuirea lor cu unt și fulgi de porumb. Aceste două ingrediente vor da textura crocantă pe care o iubește toată lumea, iar gustul șnițelelor va fi cu mult îmbogățit.
Bucățile de carne se va lăsa la marinat în unt topit. După care se condimentează după gust și se trec prin fulgii de porumb care au fost măcinați în prealabil. Șnițelele se prăjesc în baie de ulei încins, după care se scot pe șervețele de hârtie pentru a elimina excesul de ulei.
Bineînțeles, șnițelul poate fi făcut din aproape orice carne care vine în bucăți suficient de mari. Șnițelul de porc este în opinia multora cel mai bun, fiind suculent și aromat.
Citește și: Cât costă un șnițel vienez în Austria
Dar și carnea de vițel, la rândul ei, potrivit altora, are o aromă lăptoasă, care se potrivește de minune cu fulgii de porumb și untul. Chiar dacă este mai scumpă, se merită din plun să faci șnițele din ea atunci când există această posibilitate în buget.
Nu în ultimul rând, chefii sugerează ca fâșiile de carne să aibă circa 3 mm în grosime pentru ca șnițelul să se gătească perfect. Dacă se bate carnea prea mult cu ciocanul, zonele mai subțiri se vor prăji prea mult înainte ca șnițelul să fie gata în întregime.