Primul oraș din România în care primarul a decis să nu mai dea amenzi pentru nepurtarea măștii

Primul oraș din România în care primarul a decis să nu mai dea amenzi pentru nepurtarea măștii
Bacău, primul oraș din România în care primarul a decis să nu mai dea amenzi pentru nepurtarea măștii. Declarațiile edilului

Masca a devenit obligatorie, treptat, în toate orașele țării, în urmă cu 8 luni, când pe zi aveam în jur de 1000 de noi cazuri de COVID-19. După ce a fost intituită ca măsură în interior, în urmă cu cinci luni a devenit obligatorie și în toate spațiile deschise. Oamenii speră că vor scăpa curând de acest accesoriu. Un prim vizionar în această luptă este primarul municipiului Bacău, care a anunțat că polițiștii locali nu îi vor mai amenda pe cetățenii din oraș care nu poartă masca de protecție, ci le vor face predică și le vor oferi un ajutor.

„Măști în loc de amenzi!”, aclamă primarul orașului Bacău. Este singurul edil din România care nu mai vrea să sacționeze cetățenii pentru nepurtarea accesoriului â

Primarul municipiului Bacău, Dan Lucian Viziteu, a anunțat că polițiștii locali nu îi vor mai amenda pe cetățenii din oraș care vor fi găsiți pe stradă fără mască la purtător, ci vor sta la discuții de conștientizare cu aceștia și le vor oferi măști.

Oficialul a menționat că a discutat acest aspect cu efectivul Poliției Locale, vineri, la o întâlnire. Edilul arată că rata de infectare a scăzut în Bacău și că este mai importantă prevenția decât sancționarea.

Incidența în municipiu este de 4 la mia de locuitori 

„Măşti în loc de amenzi! Începând de astăzi, poliţiştii locali din municipiul Bacău vor purta discuţii de informare şi conştientizare cu băcăuanii, în special cu cei care nu poartă mască pe stradă. Mai mult, aceştia vor oferi măşti celor care accidental nu au mască, bineînţeles purtarea ei fiind obligatorie”, a scris primarul Viziteu (USR PLUS), pe pagina sa de Facebook.

„Pentru că avem încă o rată de infectare scăzută (3.62 în scădere uşoară faţă de ieri), consider că va fi şi mai mică dacă ne concentrăm pe informare şi prevenţie, în loc de sancţiuni (…) Nu doresc să avem mai multe restricţii şi ştiu că nici dumneavoastră nu doriţi, de aceea sunt convins că băcăuanii sunt solidari şi înţeleg foarte bine să se protejeze şi aşa să salveze vieţi şi să menţinem deschis oraşul. Rata de infectare sub 4 este o dovadă în acest sens. Băcăuani, împreună trecem cu bine de această perioadă!”, a concluzionat primarul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI