31 mart. 2021 | 22:00

Amendă de 147.000 lei pentru cine nu poartă mască în aer liber. În ce țară s-a luat decizia asta

Social
Amendă de 147.000 lei pentru cine nu poartă mască în aer liber. În ce țară s-a luat decizia asta
Amendă de 147.000 lei pentru cine nu poartă mască în aer liber.

Din luna mai a anului 2020, masca este obligatorie în mijloacele de transport în comun, în spațiile închise, dar și pe drumurile publice atunci când nu era posibilă menținerea distanței sociale de doi metri.

Amendă de 147.000 lei pentru cine nu poartă mască în aer liber

Astfel, purtarea măștii a devenit obligatorie în aer liber pe tot teritoriul Spaniei, chiar și la o distanță de 1,5 metri, o măsură care până acum era lăsată la latitudinea autorităților regionale din fiece comunitate autonomă. Regula se poate schimba numai la plajă, a notat Le Figaro.

”Este important ca cetăţenii să ştie acest lucru, nu am ajuns la o fază de relaxare şi nu ne putem permite în niciun fel să fim imprudenţi”, a declarat purtătoarea de cuvânt a guvernului, Maria Jesus Montero.

De altfel, masca în Spania este obligatorie la şcoală pentru elevii de la vârsta de şase ani, dar şi pentru mersul pe bicicletă. Persoanele ce practică sport îşi pot scoate însă masca, dar doar dacă autorităţile regionale le permit asta. Sportivii amatori trebuie uneori să se antreneze cu mască, potrivit reglementărilor impuse în regiunea lor. În Madrid, spre exemplu, masca era deja obligatorie inclusiv în spaţiile publice.

Mai mult decât atât, Guvernul a majorat și amenzile! Iar dacă până în prezent cei care nu se supuneau restricției erau amendați cu 100 de euro, de azi, valoarea amenzilor a crescut. Prin urmare, noile amenzi pe care le pot da oamenii legii pentru nepurtarea măștii de protecție încep de la 601 euro, dar pot junge chiar și la 30.000 de euro (147.000 lei), dacă fapta respectivă este considerată o infracţiune gravă.

De menționat este că Spania a fost una dintre cele mai afectate state din Uniunea Europeană. S-au înregistrat acolo peste 3,8 milioane de cazuri de coronavirus, în timp ce numărul deceselor a depășit 73 de mii de persoane din cauza noului virus.

Bilanț coronavirus azi în România

Până aazi, 31 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 952.803 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). De asemenea, 850.672 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, s-au înregistrat 6.156 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. În plus, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.308 persoane au fost reconfirmate pozitiv. În ce privește decesele, până astăzi, 23.538 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Oana Zăvoranu a ajuns la fundul sacului. Vedeta își vinde haine din garderobă.
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Decizie definitivă pentru cei cu CARDURI de ENERGIE. Legea promulgată azi, 26 aprilie, de Iohannis
Capital.ro
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște: ”Se vor încadra în graficul pe care l-am agreat”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Lovitură finală pentru KARL NEHAMMER! PE l-a AMENINȚAT direct pe cancelarul Austriei
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro