28 apr. 2024 | 13:16

Primul oraş care ar fi distrus de ruşi în cazul unui atac nuclear. Explozia ar provoca temperaturi de cinci ori mai mari decât cele din centrul Soarelui

News
Primul oraş care ar fi distrus de ruşi în cazul unui atac nuclear. Explozia ar provoca temperaturi de cinci ori mai mari decât cele din centrul Soarelui
Noi date arată pragul operațional pentru utilizarea armelor nucleare

După ultimele declarații amenințătoare ale liderului de la Kremlin la adresa Occidentului, din ce în ce mai mai des se vorbește de un posibil atac nuclear. Ba mai mult, au apărut recent și anumite documente declasificate care relevă care ar fi primul oraş care ar fi distrus de ruşi în cazul unui atac nuclear, iar explozia ar provoca temperaturi de cinci ori mai mari decât cele din centrul Soarelui.

Scurgerile de informații din dosarele militare rusești

După prima bombă atomică de la Hiroshima și Nagasaki în 1945, de la finalul Celui De-al Doilea Război Mondial, fața lumii avea să schimbe cu totul, iar balanța puterii avea să fie de partea agresorului american.

De atunci și până astăzi, cele două mari puteri, Rusia și SUA, au intrat într-o competiție a celui mai puternic și a celui cu cele mai multe arme nucleare.

Se pare că Rusia, deși ostracizată la acest moment, ar deține supremația, în ceea ce privește numărul armelor nucleare deținute în arsenalele sale.

Primul oraş care ar fi distrus de ruşi în cazul unui atac nuclear. Explozia ar provoca temperaturi de cinci ori mai mari decât cele din centrul Soarelui

În acest context, spun cei de la Financial Times, forțele lui Vladimir Putin au făcut un test pentru lansarea unui atac nuclear într-o fază incipientă a unui conflict cu o mare putere mondială, potrivit unor scurgeri de informații din dosare militare rusești care includ scenarii de antrenament pentru o invazie a Chinei.

Documentele clasificate, consultate de Financial Times, descriu un prag pentru utilizarea armelor nucleare tactice care este mai mic decât a recunoscut vreodată Rusia în mod public, potrivit experților care au analizat și verificat documentele.

Care ar fi primul oraş care ar fi distrus de ruşi în cazul unui atac nuclear

Scurgerile de informații din dosarele militare rusești sunt de fapt 29 de dosare militare rusești secrete întocmite între 2008 și 2014, inclusiv scenarii pentru jocuri de război și prezentări pentru ofițerii navali.

În esență, în aceste documente se discută principiile de operare pentru utilizarea armelor nucleare într-un potențial atac nuclear asupra Europei, și nu numai, spune publicația amintită.

Criteriile pentru un potențial răspuns nuclear variază de la o incursiune inamică pe teritoriul rusesc până la declanșatori mai specifici, cum ar fi distrugerea a 20% din submarinele cu rachete balistice strategice ale Rusiei, conform Financial Times.

„Este pentru prima dată când vedem astfel de documente raportate în domeniul public.

Ele arată că pragul operațional pentru utilizarea armelor nucleare este destul de scăzut dacă rezultatul dorit nu poate fi obținut prin mijloace convenționale.” a declarat Alexander Gabuev, director al Centrului Carnegie Rusia Eurasia din Berlin.

Primul oraş care ar fi distrus de ruşi în cazul unui atac nuclear. Explozia ar provoca temperaturi de cinci ori mai mari decât cele din centrul Soarelui

Documentele, extrem de sensibile, dar și alarmante în aceeași măsură, vorbesc și despre care ar fi primul oraş care ar fi distrus de ruşi în cazul unui atac nuclear.

Deși extrem de previzibil, primul oraș distrus de un potențial atac nuclear rusesc ar fi Washington-ul, iar acest posibil atac surprizăeste ceea ce toată lumea din Washington DC se teme cel mai mult”, potrivit lui Andrew Weber, fost secretar adjunct al apărării americane.

Explozia ar provoca temperaturi de cinci ori mai mari decât cele din centrul Soarelui

Aceleași documente mai scot la inveală care este cu adevărat potențialul de distrugere al arsenalului rusesc în aceste condiții, iar același Andrew Weber atrage atenția.

Fostul secretar spune că, de fapt, explozia ar provoca temperaturi de cinci ori mai mari decât cele din centrul Soarelui, ajungând la peste 100 de milioane de grade Celsius.

Concluziile analiștilor sunt că liderii ruși consideră că un atac nuclear asupra Ucrainei ar fi de natură să escaladeze conflictul și să ducă la o intervenție directă din partea SUA sau a Marii Britanii, iar ăsta „este absolut ultimul lucru pe care Putin îl dorește”.

Parteneri
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a cumpărat proprietatea
Redactia.ro
Mihai Trăistariu, reacție dură după ce Eurovision-ul a fost câștigat de non-binar-ul Nemo! „E o cerșeală de voturi”
Click.ro
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Digi24
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își mutila și castra victimele a fost închis pe viață
Digi24
'Mi-am scos uterul, trompele uterine și ovarele'. O vedetă îndrăgită fost diagnosticată cu cancer la 42 de ani
Unica.ro
Prognoza meteo actualizată. Ce ne așteaptă în următoarele două săptămâni
EVZ.ro
Star Matinal. Dan Ciotoi, luptă cruntă cu boala! Cum a fost salvat artistul, în ultima clipă. A fost la un pas de moarte: ”Dacă întârziam câteva ore...” / VIDEO
Spynews
O MARE COMPANIE a luat decizia finală. Vrea să vină și SĂ BAGE BANI în România
Capital.ro
Românii ale căror pensii se recalculează de două ori. Şeful Casei de Pensii, Daniel Baciu: "Vor beneficia de încă o altă creștere opțională"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
RUSIA vrea RĂZBOI cu OCCIDENTUL! Avertismentul care dă fiori ÎN EUROPA
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Horoscop săptămânal 13 - 19 mai 2024: Taurii au o perioadă deosebită în viața lor
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro