Primul lucru pe care un câine îl miroase la tine. Ce mesaj subtil îi transmite stăpânului său imediat

Primul lucru pe care un câine îl miroase la tine. Ce mesaj subtil îi transmite stăpânului său imediat
Cainii pot mirosi frica

Oamenii de știință au anunțat care este primul lucru pe care un câine îl miroase la tine. Cei care au animal de companie, probabil că au experimentat, de multe ori, situații în care propriul câine a reacționat negativ la o persoană aparent neamenințătoare, în timp ce alte persoane au fost trecute cu vederea de câinele de obicei nervos.

Ce miroase prima dată un câine la un om. De ce patrupedul tău este amenințător la adresa persoanelor care par pașnice

Câinii fac parte din viața oamenilor de mii de ani. Oamenii de știință au estimat că primii câini au fost domesticiți în urmă cu 20.000-40.000 de ani de către oamenii care trăiau pe continentul european.

Această concluzie a fost trasă după ce oamenii de știință au studiat ADN-ul de la rămășițele a trei câinii domesticiți, care datează de acum 4.700 și 7.000 de ani. Mii de ani mai târziu, ei sunt în continuare prezenți, fiind cei mai buni prieteni ai omului.

Rasele de câini au fost create după nevoile oamenilor

De asemenea, de-a lungul timpului, numeroase rase de câini au fost crescute pentru diferite sarcini, de la pășunat, la protecție sau în unele cazuri, pentru aspectul sau caracterul lor.

În SUA, numărul animalelor de companie este în creștere. Conform datelor din Studiul național privind proprietarii de animale de companie 2019/2020, făcut de American Pet Products Association, 67% dintre gospodăriile din SUA dețin un animal de companie. Această cifră este în creștere de la doar 56% în 1988.

Câți câini trăiesc îm America

Conform sondajului lor, există aproximativ 63 de milioane de animale crescute ca animale de companie în Statele Unite ale Americii.

Dacă petreceți timp mai mult cu un câine, veți descoperi ușor că acesta este capabil să perceapă emoțiile umane.

Câinii pot mirosi frica și pot simți emoțiile oamenilor

Ultimele cercetări făcute de oamenii de știință au indicat faptul că patrupedele sunt capabile să miroasă frica și pot face diferența între fețele oamenilor fericiți și fețele zâmbitoare, dar și pe cele ale oamenilor furioși.

De asemenea, alte animale, cum ar fi elefanții și delfinii, sunt capabile să înțeleagă mesajele pe care oamenii le transmit, inclusiv prin gesturi.

Câinii sunt în stare să înțeleagă gesturile stăpânilor lor

Acestea, pur și simplu reacționează la gesturile oamenilor prin investigarea zonei pe care aceștia o indică.

Spre exemplu, dacă un om arată cu degetul spre jucăria preferată, este probabil ca un câine să reacționeze la acest gest prin recuperarea obiectului arătat.