De ce înclină câinii capul când vorbești cu ei, de fapt. Sunt prea geniale aceste animale!

De ce înclină câinii capul când vorbești cu ei, de fapt. Sunt prea geniale aceste animale!
Ce s-a descoperit despre câini

Câinii ne fac viața mai frumoasă, fără dar și poate. Gesturile lor adorabile ne rămân în cap toată viața, așa că vrem să le repete la nesfârșit, însă de multe ori ne-am întrebat dacă există vreo explicație în spatele lor. De ce înclină patrupezii capul în momentul în care vorbim cu ei?

S-a aflat. De ce își înclină câinii capul când ne aud vorbind

Gesturile câinilor ne fac de multe ori să chemăm toată familia în jurul lor pentru a împărtăși momentele adorabile. Cu siguranță, de-a lungul timpului, mulți oameni au repetat cuvinte sau comenzi pentru a observa dacă patrupezii au vreo reacție inedită.

Totuși, în timp ce mulți consideră că înclinarea capului sugerează confuzie, se pare că adevărul este altul! Specialiștii au realizat un studiu prin care s-a demonstrat că animalele se concentrează în momentul în care fac acest gest, dezvăluind cât de uimitoare și atente sunt la ce se întâmplă în jur.

Mai exact, 40 de câini din rase diferite au fost incluși în experiement, specialiștii dorindu-și să vadă cât de bine pot memora aceștia numele unor jucării. Ulterior, stăpânii s-au folosit de comenzi pentru ca aceștia să recupereze obiectele, iar șapte câini Border Collie au demonstrat că au aptitudini remarcabile.

Ce au descoperit specialiștii

Aceștia și-au înclinat capul într-o proporție de 43%, în timp ce restul au făcut acest gest în 2% din timp după ce au primit o comandă, ajutându-i pe cercetători să demonstreze că gestul de înclinare a capului reprezintă momentele în care animalele se concentrează și sunt atente la ce li se împărtășește.

„Tocmai de aceea, noi credem că există o asociere între înclinarea capului și procesarea de stimuli relevanți și importanți.”, a transmis un cercetător de la Universitatea Eotvos Lorand din Ungaria, Shany Dror.

Apoi, experții au demarat un alt studiu cu ajutorul celor șapte câini Border Collie. Din păcate, unul dintre ei a murit înainte ca specialiștii să urmeze următorul experiment. Cei rămași au fost testați în același mod timp de 3 luni, folosind, de această dată, doar 13 jucării, potrivit Science Alert.

Ce trebuie să știe toți iubitorii de câini

În timp ce unul dintre câini a reușit să aducă jucăria corectă de 54 de ori din 59 de încercări, alți doi au înregistrat reușite de peste 90%, iar ceilalți s-au situat între 57% și 75%. Apoi, animalele au mai participat într-un alt experiement.

Câinii au învățat 12 nume noi de jucării într-o singură săptămână, ținând minte tot ce s-a întâmplat în studiu pentru aproape 2 luni. De asemenea, aceștia și-au păstrat o parte preferată de înclinare a capului, așa cum oamenii sunt dreptaci sau stângaci, fără să fie influențați de poziția stăpânilor.

„Câinii pot învăța cu ușurință cuvinte precum șezi sau stai. Știm asta. Însă, foarte puțini câini pot învăța nume de obiecte”, a adăugat Shany Dror.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI