Primul lucru pe care-l face Nicușor Dan la Primăria Capitalei. Anunțul noului primar

Primul lucru pe care îl va face ca primar Nicușor Dan.

Luni 28 septembrie, Nicușor Dan a confirmat la B1 TV, că îl va demite pe Adrian Iordache, directorul Direcției Juridice din cadrul Primăriei Capitalei. Noul primar general a vorbit și despre modul în care va încerca să rezolve problema termoficării.

Primul lucru pe care îl va face Nicușor Dan la Primăria Capitalei

În privința lui Adrian Iordache, Nicușor Dan a afirmat azi că, ”dacă vorbim de Iordache care a semnat în calitate de director general al Direcției Juridice sute de acte ilegale, e suficient ca un director al Direcției Juridice să plece din primărie”.

”Mare parte dintre cei din ”caracatiță” vor pleca singuri. Cei care au dat concurs și concursul are toate aparențele de legalitate, e abuz să îl desființezi. Dar activitatea lor va fi evaluată lunar, la două luni”, a explicat Nicușor Dan, potrivit Libertatea.ro.

Noul primar general al Bucureștiului a precizat că va face cunoscută repede situația financiară a primăriei Capitalei.

”Situația este disperată. Cel puțin un an și jumate, măsurile pe care o să le luăm o să fie obligatorii. Ca să ieși din faliment ai nevoie de măsuri obligatorii. Dacă primarul comunică coerent, nu poți să fii nebun să te opui proiectelor primarului”, a spus Nicușor Dan.

În cazul termoficării sunt două probleme

Nicușor Dan a declarat că va contacta o firmă care să facă un audit financiar despre care spune că ar putea dura jumătate de an:

”Mandatul meu este să rezolvăm problemele mari ale Bucureștiului și să îi dăm o direcție de dezvoltare.

În cazul termoficării sunt două probleme: să înlocuim inelul principal, dar ne apucăm în primăvară, avem banii europeni, iar a doua, când apar avariile, să intervenim, ceea ce vom face”, a afirmat Nicușor Dan.

Înregistrarea prezentată de Dana Budeanu

Cu privire la înregistrarea apărută în spațiul public, prezentată de Dana Budeanu în care Nicușor Dan vorbește cu Cristian Mitrache, om de afaceri cu legături în lumea interlopă, primarul a transmis:

”M-a descumpănit chestiunea cu înregistrarea, am minimalizat-o și nu credeam că o să meargă mai departe și în ziua aia chiar n-a mers. Am crezut că oamenii sunt lucizi și vor înțelege că nu e nimic acolo.

Nicușor Dan
Anunțul făcut de noul prima al Capitalei.

Un material cu un personaj anonim, cu imaginea neclară și cu o voce schimbată, care făcea acuzații la adresa lui Nicușor Dan a fost prezentat la Antena 3.

Am adormit în timp ce era difuzată ”bomba bombelor” la Antena 3. Din când în când mai venea soția cu telefonul și îmi arăta și îi spuneam: Lasă-mă, să-mi pregătesc aici… tu știi care o să fie bomba bombelor!”, a mai spus Nicușor Dan.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI