Nicușor Dan primește încă o veste bună. Ce moștenește la Primăria Capitalei

Nicușor Dan primește încă o veste bună. Ce moștenește la Primăria Capitalei

Pare-se că noul primar general al Capitalei, Nicușor Dan, nu se confruntă cu aceleași probleme de care s-a lovit Guvernul PNL când s-a „instalat“ la conducere, și anume o „moștenire“ ce consta în datorii, lăsată de PSD. Din contră, candidatul independent susținut de PNL şi USR-PLUS se bucură de excedent bugetar. Care sunt principalele cheltuieli ale primăriei Capitalei, aflați în rândurile de mai jos.

Moștenirea lăsată de Firea la Primăria Capitalei

Ultima execuție bugetară a Primăriei Capitalei arată o diferență favorabilă a veniturilor comparativ cu cheltuielile – adică un excedent bugetar. Principala cheltuială a primăriei generale a Bucureștilor o reprezintă datoriile (555 de milioane de lei), pe locul doi fiind subvenția transportului în comun (551 de milioane de lei).

Întrucât ne apropiem cu pași repezi de anotimpul rece, cea mai mare cheltuială poate deveni cea cu subvenționarea căldurii, care, acum, este la jumătate din cheltuiala pentru transport (251,4 milioane de lei).

După primele opt luni ale acestui an, veniturile bugetului Capitalei au fost de 3,27 miliarde de lei, în timp ce cheltuielile au fost de 2,5 miliarde de lei. În prezent, Capitala funcționează cu un excedent de 770 de milioane de lei, potrivit execuției bugetare trimise de PMB, pe luna august, la Ministerul Finanțelor, notează economica.net.

Atenție, însă, căci este vorba doar de bugetul PMB, nu și de cele ale sectoarelor.

„PMB mai trece în buget o cheltuială de 100 de milioane de lei ca participație la societatea  de energie termică. Și 14 milioane de lei rambursări de datorii energia termică. Cheltuiala aceasta este tradițional cea mai mare a Capitalei. Acum vedem doar subvențiile plătite pentru primele luni ale anului. Ele se dublează de obicei, odată cu venirea frigului din ultima parte a anului“, potrivit sursei citate.

Nicușor Dan este noul primar general al Capitalei

Alegerile locale pentru primăria generală a municipului Bucureşti au fost câştigate de Nicuşor Dan, candidat independent susţinut de PNL şi USR-PLUS. Totodată, ziua de ieri, 27 septembrie, a adus rezultate surprinzătoare în Capitală, unde PSD a rămas la conducerea unui singur sector – Sectorul 3 -, unde Robert Negoiță a obținut un nou mandat.

Gabriela Firea (PSD) a pierdut Primăria Capitalei. Inquam Photos
Gabriela Firea (PSD) a pierdut Primăria Capitalei. Inquam Photos

„Astăzi este ziua de naștere a noului București. Am încredere că după numărarea voturilor voi fi primarul Capitalei si vă garantez că după investire vom începe construcția noului București.

Vreau să le mulțumesc bucureștenilor care au ieșit și ne-au votat azi. Vreau să le mulțumesc că s-au implicat pentru viitorul lor și că ne-au dat încredere, în ciuda campaniei murdare care s-a desfășurat împotriva noastră. PNL și USR-PLUS au ascultat dorința bucureștenilor care au spus «Scăpați-ne de PSD»“, a declarat Nicușor Dan, la scurt timp după afișarea primelor rezultate ale exit poll-urilor.

După centralizarea a 94.17% din voturi, Nicuşor Dan avea un scor de 42.74% (270.420 voturi), Gabriela Firea – 37.97% (240.243 voturi), iar Traian Băsescu – 11% (69.537 voturi).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI