Primul Golden Buzz la Românii au Talent 2023. Pentru el, s-au acordat aplauze în picioare minute în șir. Lacrimile din ochii spectatorilor din sală nu au putut fi stăpânite. Momentul primei ediții a sezonului „Românii au Talent” 2023, difuzat vineri, 20 ianuarie, a fost profund emoționant, atât din perspectiva mesajului transmis, cât și prin prisma talentului concurentului.
Rareș Prisacariu, în vârstă de 7 ani, este copilul care a uimit o țară-ntreagă, vineri, 20 ianuarie, pe scena „Românii au Talent” 2023. Botoșăneanul se bucură de o capacitate excepțională de memorare, pe care o fructifică la maximum pentru a recita monologuri sau poezii prin care dă românilor adevărate lecții de patriotism.
Așa s-a întâmplat și pe scena celui mai iubit show de divertisment din România. Rareș Prisacariu a susținut, în cadrul sezonului 13 „Românii au Talent”, un monolog prin care a adus aminte de câteva dintre gândurile fostului domnitor al Țării Românești Vlad Țepeș.
Fiecare cuvânt rostit de către concurentul în vârstă de doar 7 ani a atins inimile românilor din sală, precum și ale juraților. Mulți spectatori nu și-au putut ține în frâu emoțiile, fiind surprinși cu camerele video în timp ce lăcrimau. Tineri și vârstnici, copii și adulți ascultau cu sufletul la gură discursul patriotic prezentat de Rareș Prisacariu.
Copilul, care visează să devină actor de renume, atât în țară, cât și peste hotare, a reușit să-i convingă pe prezentatorii emisiunii de la PRO TV, Pavel Bartoș și Smiley, să apese butonul auriu. Rareș Prisacariu a fost calificat, astfel, direct în semifinalele sezonului 13 „Românii au Talent”.
„Pur și simplu ne-a uns pe suflet! A trebuit să vină un copil să ne aducă cu picioarele pe pământ pe toți patrioții de ocazie. Vă spun cu mândrie că Rareș Prisacariu este președintele țării Românii au talent”, a declarat Pavel Bartoș, după ce a apăsat butonul auriu.
Prezența scenică, talentul, dar și valorile ce i-au fost transmise copilului de la Botoșani de la o vârstă atât de fragedă au fost profund apreciate de către jurați. Andi Moisescu, Andra, Dragoș Bucur și Mihai Bobonete s-au ridicat în picioare, la finalul momentului, aplaudându-l pe copil vizibil emoționați.
„Ai ceva al tău, pus deoparte, întrucât acest discurs nu ne spune nimic nou, ne arată doar că suntem un popor consecvent. Discursul e actual și de atunci până astăzi nu s-a schimbat absolut nimic. Drept pentru care mi se pare mult mai important că tu ai venit aici să ne arăți că în tine e într-adevăr un talent, pe care cred că l-am văzut cu toții!”, a spus Andi Moisescu.
„Viitorul sună bine. De la un copil pleacă totul”, a reacționat Andra.
„Este un monolog al naibii de actual. Mă bucur că sunt copii care te-au văzut în seara asta. Eu cred că suntem pe drumul cel bun”, s-a exprimat Mihai Bobonete.
„Nu ne-am depărtat prea mult de momentul ăla despre care vorbea el. Important este să luptăm în continuare și să încercăm să ne raportăm la aceleași valori despre care vorbește Vlad Țepeș. Mulțumesc pentru momentul ăsta”, a punctat și Dragoș Bucur.
Rareș Prisacariu s-a născut în municipiul Botoșani și are 7 ani. Este elev la Școala Gimnazială nr. 7 din Botoșani și visează să devină actor de renume atât în țară, cât și peste hotare. Muncește din greu pentru a-și atinge obiectivele încă de la o vârstă fragedă, urmând cursurile de actorie de la Școala Populară de Artă „George Enescu” Botoșani.
Copilul fenomen, așa cum mai este supranumit, are o poveste incredibilă. La doar 7 ani, a citit peste 200 de cărți, autorul său preferat fiind marele poet Mihai Eminescu. Spune că poezia lui preferată este „Scrisoarea a III-a”, deoarece Mircea cel Bătrân este foarte ferm.
Rareș Prisacariu susține că „investiția în educație este soluția”. Ne-a demonstrat-o, de altfel, tuturor, pe scena „Românii au Talent” 2023. Spune că și-ar dori ca toți oamenii să citească mai mult.
În prezent, copilul de la Botoșani e lider la actorie în „Trupa Șoriceilor”, alături de membrii căreia a interpretat, la mai multe evenimente, „Când pisica nu e acasă”. A jucat atât rolul unui șoricel, cât și personajul Prințul Miorlau. A mai fost, de asemenea, naratorul aceleiași povești.