Ce a pățit Marius, un român care s-a autoizolat cu soția după ce a venit din Italia. “Pană la această oră, 121 convorbiri avute”

Ce a pățit Marius, un român care s-a autoizolat cu soția după ce a venit din Italia. “Pană la această oră, 121 convorbiri avute”

Care este poveste lui Marius? Un tânăr român care s-a izolat în casă cu soția sa. Cei doi au venit din Italia după o scurtă vacanță. Tânărul a avut până acum circa 121 de convorbiri cu autoritățiile, susține el. Cum decurge perioada lui de carantină?

Ce a pățit Marius, un român care s-a autoizolat cu soția după ce a venit din Italia

Marius Gabriel Lungeanu, este numele unui tânăr din Galați. Acesta revenit în țară după o scurtă vacanță din Italia, respectiv Veneția. Carantina lui de 14 zile a venit odată cu decizia lui și a soției sale. Cei doi au luat această măsură de precauție pentru a nu porni o infecție cu Covid-19  și în țara noastră. Ei au însă și o fetiță, care acum stă departe de părinții. Vestea bună, este că soția lui este o femeie superbă și nu au ajuns la nici un fel de controverse.

Partea buna e ca încă am o relație superba cu soția, nu am ajuns la certuri iar în casa am ajuns sa ștergem și becurile de praf. După zeci de știri văzute, care mai de care mai pompoase și exagerate, după măsurile luate în Italia, așteptările mele atinseseră cote de neimaginat. Aveam așteptări reale, ca cineva avizat sa vina sa ne verifice și sa ateste din punct de vedere medical, ca suntem ok. Aveam așteptări ca serviciile din Romania, sa nu aibă încredere în faptul că, sunt o persoana matura și conștiincioasă și că stau în carantină.” menționează Marius într-un post pe Facebook.

Tânărul avea alte așteptări când a ajuns aici. După ce a vorbit cu autoritățiile și le-a explicat problema pe care o are, nu a existat nici o implicație fizică, doar convorbiri telefonice. Fără echipamente speciale de protecție și aprovizionări, pe tot termenul carantinei. Marius este dezamăgit de situația în care prezentă România.

Nu terminam bine, ca încep sa sune telefoanele. Pana la aceasta ora 121 convorbiri avute. Ce mi-a plăcut cel mai mult, ca și numitor comun, mai toate convorbirile au început cu întrebarea, “Dar ați ieșit din casa?” – oameni buni nu am sa îmbolnăvesc pe nimeni, deși dorul de propriul copil a atins limite neimaginabile.

Ce a pățit Marius, un român care s-a autoizolat cu soția după ce a venit din Italia. “Pană la această oră, 121 convorbiri avute”
Ce a pățit Marius, un român care s-a autoizolat cu soția după ce a venit din Italia. “Pană la această oră, 121 convorbiri avute”

Marius ține un jurnal pe pagina sa de Facebook

Bărbatul aflat în carantină, ține un jurnal pe pagina sa de socializare, Facebook, pentru toți cei care vor să îl urmărească. Recent, acesta a avut și o discuție pentru a primi concediul medical. Operatorii de la DSP nu au primit nici o informare despre situația acestuia, așadar el a trebuit să explice totul de la cap la coadă. Nici medicul de familie nu a avut însă detalii despre cazul lui. Marius a încercat să de-a de o soluție pentru a primi banii de care dispune.

”Sun medicul de familie, ii explic, iar acesta îmi explica faptul ca pentru CM, tot are nevoie de cardul meu de sănătate și ca nu îmi poate oferi CM pentru luna în curs. E nevoie de modificare în sistemul informatic.
Sun departamentul de resurse umane, explic situația, îmi explica la rândul lor ca nu ma pot ponta cu CM dacă nu am măcar ceva la mana, ca întradevăr sunt carantinat. Moment în care realizez, ca de fapt, eu nu am o dovada clara ca o instituție a statului, m-a izolat în propriul apartament. Asa că mi-am făcut un selfie cu masca la gura și le-am trimis-o pe WhatsApp.
CONCLUZIA e ca deși în ultima luna, am plătit CAS 5097 ron si CASS 2039 ron, instituțiile și statul roman au ajuns sa facă din mine veriga lipsa în comunicarea dintre ele. RUȘINE”, spune Marius într-un fragment din postarea lui.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI