Primul caz confirmat al unui român cu coronavirus. Cine este pacientul

Primul caz confirmat al unui român cu coronavirus. Cine este pacientul
Primul caz confirmat al unui român cu coronavirus

Bilanțul epidemiei de coronavirus: 426 de morți și 20.000 de bolnavi în toată lumea. Virusul se extinde cu rapiditate. Un român de pe nava de croazieră aflată în carantină în Japonia are coronavirus, transmite Ministerul Român de Externe. 17 români se află pe vas.

UPDATE: Oana Darie, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății, a dat detalii, la emisiunea ”Adriana Nedelea LA FIX”, despre românul infectat cu coronavirus aflat pe nava de croazieră ”Diamond Princess”. Bărbatul a fost transferat la un spital din Japonia, iar în aceste moment i se acordă asistență medicală.

„Din nefericire se confirmă informația că un cetățean român a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale. A fost transferat la un spital din Japonia și în acest moment i se acordă asistență medicală. Din informațiile de la autoritățile nipone este un singur caz confirmat pentru un cetățean român. Cel mai important e să primească asistența medicală specifică iar pe viitor să fie luate măsurile necesare”, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Sătănății.

Primul caz confirmat al unui român cu coronavirus

Un român de pe nava de croazieră ”Diamond Princess” aflată în carantină în Japonia, în portul Yokohama, are coronavirus, anunță Ministerul Român de Externe. 17 români sunt pe nava de croazieră aflată în largul coastelor Japoniei. Este vorba despre doi pasageri și 15 membri ai echipajului de pe vas.

Românii sunt în carantină alături de alți circa 3.700 de oameni ce nu au voie să părăsească nava timp de două săptămâni, după ce 10 dintre ei au fost diagnosticați cu noul tip de coronavirus apărut în China.

Primul caz confirmat al unui român cu coronavirus. Cine este pacientul
Nava Diamond Princess

Pacienții sunt diferiți, din punct de vedere moral. Sunt persoane în vârstă care se tem că nu mai ajung vii acasă dacă rămân pe vas, dar sunt și semnale de optimism, în special că, joi, situația s-a mai înseninat pentru unii pasageri, autoritățile permițându-le să iasă pe punte.

„Nu mai vine nimeni”

Pe de altă parte, câțiva pasageri care au rămas pozitivi și-au dezvăluit gândurile pe rețelele de socializare despre viața lor în carantină. Unul dintre pasageri, citat de CNN, a spus că ei află ce se petrece numai când cineva infectat anunță acest lucru.

David Abel, un britanic ce publică constant noutăți pe Facebook și care a mers în croazieră pentru aniversarea a 50 de ani de căsnicie, a spus că a acceptat faptul că viața de lux de la bordul vasului nu mai este: „Nu mai vine nimeni să facă patul, să pună ciocolată pe pernă, să schimbe prosoapele și să facă curățenie – nu se mai întâmplă asta”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI