Adrian Mutu, posibilă interdicție în Japonia: cât l-ar putea costa consumul de cocaină

Adrian Mutu, posibilă interdicție în Japonia: cât l-ar putea costa consumul de cocaină
Cea mai mare greșeală din viața lui Adrian Mutu. L-a costat 50 de milioane de euro

Adrian Mutu ar trebui să ajungă în Japonia cu naționala de tineret. Din păcate, exact în această țară a fost prins cu cocaină, evenimentul care l-a costat cariera la Chelsea.

Adrian Mutu s-ar putea să fie un antrenor bun pentru naționala de tineret a României, în materie de fotbal. Din păcate, tinerețea fotbalistului este departe de a fi un exemplu bun de urmat. După ce a făcut valuri la echipa națională de fotbal la începutul anilor 2000, fotbalistul a ajuns la Chelsea și s-a apucat de stupefiante.

În octombrie 2004, contractul lui Adi Mutu cu Chelsea fost reziliat dintr-un motiv cât se poate de clar. Românul a fost identificat ca fiind un consumator de cocaină, în urma unui control antidoping. Tot atunci, a fost suspendat să mai joace fotbal pe o perioadă de șapte luni. adi mutu cocaina

În contextul în care consumul și identificarea sa s-au petrecut în Japonia, se pare că Mutu a primit la acea vreme interdicție de a intra pe teritoriul insulei. Nu este clar dacă interdicția a fost temporară sau continuă să fie în vigoare, dar subiectul a fost adus în actualitate de obligativitatea lui Mutu de a merge din nou în Japonia, în poziția de selecționer a reprezentativei U21. Echipa U23 a României este calificată la Jocurile Olimpice din vară, unde va fi condusă de selecţionerul Mirel Rădoi, cel care a obţinut calificarea pentru Tokyo în poziția de antrenor.

„Nu vreau să insistăm prea mult pe asta. Nu este aşa. S-a spus că din cauza scandalului pe care l-am avut acum 16 ani s-ar putea să nu fiu primit în Japonia. Adevărul nu este aşa. În caz că ai un cazier penal, în care ai făcut lucruri majore, foarte grave, atunci rămâne la latitudinea japonezilor, a guvernului, a cui dă viza acolo să decidă dacă te lasă să intri sau nu.

Am contactat ambasada şi o să avem şi un răspuns scris. Telefonic ne-au confirmat că noi avem dreptate şi nu voi (n.r. – jurnaliştii). COSR a spus că nu a auzit aşa ceva. Dar nici nu a fost definită delegaţia. Maradona primise doi ani cu suspendare, era altceva”, a insistat Mutu, la Digi Sport.