Primele nume de miniștri propuse oficial în noul Guvern. Lista lui Ludovic Orban a fost făcută publică

(sursă foto: Reuters)

Premierul desemnat Ludovic Orban a făcut publică lista pentru viitorii miniștri din cabinetul său. Au apărut primele nume ale celor care vor ocupa un loc, în mod oficial, la masa noului Guvern.

Primele nume de miniștri propuse oficial în noul Guvern

Liderul PNL Ludovic Orban anunțat în această luni, în cadrul ședinței BEX, care sunt candidații din care va alege, alături de colegii săi liberali, dar și împreună cu președintele Klaus Iohannis. Au fost anunțate numele acestora, fiind vorba despre miniștrii la portofoliile Educației și a Agriculturii.

Primele nume de miniștri propuse oficial în noul Guvern. Lista lui Ludovic Orban a fost făcută publică

Pe lista lui Ludovic Orban, pentru Ministerul Educatiei, se află următorii candidați: Monica Anisie (lider PNL sector 2), Marilen Pirtea (deputat) și Florica Chereches (deputat). Pentru Ministerul Agriculturii se regăsesc următoarele nume: Nechita Adrian Oros (deputat), Nicolae Giugea (deputat), Emil Dumitru (președinte la Federația Naționala Pro Agro).

Mai mult, Guvernul Orban a fost inițial proiectat astfel încât să aibă 15 ministere și ar putea primi unul în plus. Asta deoarece Ludovic Orban a ajuns la concluzia că Ministerul Tineretului și Sportului ar trebui să rămână de sine stătător, potrivit Mediafax. În proiectul inițial, Ministerul Educației trebuia să includă atât Cercetarea, dar și Tineretul sau Sportul.

Lista lui Ludovic Orban de miniștri, făcută publică

Liderul PNL s-a arătat optimist în legătură cu votul de învestire al noului Guvern și lista lui de miniștri ar putea să includă multe alte nume răsunătoare din politica românească. Discuțiile cu președintele României sunt în plină desfășurare, pentru a putea găsi cea mai bună variantă a programului de guvernare.

Cu câteva zile în urmă, Ludovic Orban a reamintit despre toate acestea, menționând și că programul de guvernare prevede mărirea salariului minim începând cu anul viitor și că își dorește să respecte și toate prevederile legislației în curs, și anume să mărească punctul de pensie de la 1 septembrie. Ar mai putea fi marcată și o fuziune cu Partidul Mișcarea Populară, însă este o variantă pe care Ludovic Orban o ia în calcul abia după prezidențiale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI