USR, avertisment dur pentru Ludovic Orban:”Votăm Guvernul doar în aceste condiții”

USR, avertisment dur pentru Ludovic Orban

USR-PLUS, Alianța care ar fi trebuit să fie mâna dreapta a PNL-ului, l-a sancționat cu un avertisment dur pe premierul desemnat Ludovic Orban.

USR, avertisment dur pentru Ludovic Orban

Până luni, premierul desemnat Ludovic Orban a făcut declarații optimiste referitoare la șansele formării și trecerii de votul Parlamentului a viitorului guvern al României. Situația s-a schimbat dat fiind că în jur sunt numai rezerve și pretenții din partea șefilor celorlalte partide care au semnat și parafat reușita moțiunii de cenzură. Pretenții au venit chiar de la cei pe care liberalii credeau că o să îi aibă aproape neîncetat, USR-PLUS.

USR, avertisment dur pentru Ludovic Orban:
USR, nădejdea PNL, votează numai în anumite condiții

Acum, prin vocea lui Dan Barnă, a venit și un avertisment din partea formațiunii politice. Luni, liderul USR a declarat că majoritatea necesară pentru învestirea Guvernului Orban ar putea fi testată în Parlament prin dezbaterea și adoptarea celor trei proiecte de lege solicitate de partidul a cărui președinte este. Este vorba despre inițiativa ”Fără penali în funcții publice”, alegerea primarilor în două tururi de scrutin și recursul compensatoriu.

”Votăm Guvernul doar în aceste condiții”

„Astăzi, în scurt timp, va avea loc comitetul liderilor, iar reprezentantul nostru va cere trecerea pe ordinea de zi a acestor proiecte de lege şi sperăm ca toţi parlamentarii care au susţinut moţiunea de cenzură să vină alături în susţinerea acestor iniţiative. Sunt proiecte pe care PSD le-a blocat în trecut. USR nu a solicitat beneficii sau funcţii, a solicitat nişte modificări de legislaţie prin care ar fi foarte clar pentru români că lucrurile intră într-o logică normală de însănătoşire a societăţii.

Din acest punct de vedere, vom vedea ce se va întâmpla astăzi şi mâine în Parlament. Contăm foarte mult pe existenţa acestei majorităţi. Premierul desemnat, preşedintele României consideră că există o majoritate care poate să susţină această guvernare. Foarte bine, pe asta ne bazăm şi noi. În măsura în care vom putea adopta aceste proiecte vom putea să mergem mai departe fără niciun fel de problemă”, a spus Barna, conform Agerpres.

Tot luni, Orban a cedat presiunilor și a declarat că va susține în Parlament proiectul privind alegerea primarilor în două tururi și introducerea pe ordinea de zi a inițiativei „fără penali”, proiectele cerute de USR pentru a susține PNL pe mai departe.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI