Primele ninsori din România, pe 31 octombrie. Imagini incredibile: vine haosul în țară

Primele ninsori din România, pe 31 octombrie. Imagini incredibile: vine haosul în țară
Imagini de iarnă în România. Acestea sunt zonele în care a nins deja Foto: Inquam Photos / Cătălin Urdoi

Odată cu ultima zi din octombrie, au apărut şi temperaturile scăzute şi zăpada. Imaginile cu primele ninsori din România din acest sezon sunt minunate. Iată unde te poţi bucura deja de iarnă.

Au căzut primele ninsori în România

Reprezentanţii Prefecturii Suceava atrag atenţia şoferilor care pleacă la drum că în zona de munte a judeţului s-a aşternut deja zăpada. Conform acestora, sâmbătă dimineaţă a început să ningă în Pasul Tihuța și în Pasul Mestecăniș, ambele situate pe DN 17, dar și în Pasul Palma, de pe DN 17A. Mai mult, în mai multe zone ale județului Suceava se înregistrau precipitații sub formă de lapoviță și ploi. Din acest motiv, conducătorii auto sunt sfătuiţi să circule cu prudenţă şi cu autoturisme echipate corespunzător.

Până acum nu s-au înregistrat blocaje sau accidente, dat fiind că s-a acţionat cu două ATB în zona Tihuța, 1 ATB la Mestecăniș, 1 UM la Palma și 1 UM la Șesuri, pe DN 18, iar utilajele trimise pe drumuri împrăștie material antiderapant. Meteorologii spun că se menţine atenţionarea de Cod Galben de vânt şi ninsori viscolite, scriu cei de la Monitorul de Suceava.

Din păcate, Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat vreme rea, frig, ploi şi lapoviţă în aproape toată ţara. În jumătatea estică, se răceşte şi mai tare decât ar fi normal, iar maximele pleacă de la 7 grade în Bucovina şi în depresiuni şi ajung pe la 17 grade în sud şi sud-vest.

Imagini de iarnă în România. Acestea sunt zonele în care a nins deja Foto: Inquam Photos / Cătălin Urdoi
Imagini de iarnă în România. Acestea sunt zonele în care a nins deja Foto: Inquam Photos / Cătălin Urdoi

Frig și lapoviță în mai multe zone din țară

În Dobrogea şi Bărăgan se anunţă cer noros, ploi frecvente şi temperaturi în scădere. Astăzi vor fi cel mult 12…13 grade. Se răceşte şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Atmosfera se menţine închisă. O să plouă din când în când, iar în zona deluroasă va fi şi lapoviţă. Maximele se opresc pe la 9…10 grade, ceea ce înseamnă valori mai scăzute decât ar fi normal pentru această perioadă. În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, se arată soarele, iar temperaturile ajung pe la 12…13 grade.

Şi în ţinuturile vestice, s-ar putea să picure, iar temperaturile urcă până la 14 grade. În Transilvania avem vreme închisă, cu ploi şi lapoviţă pe partea estică. În zona montană înaltă va ninge, iar vântul va sufla tare şi va viscoli ninsoarea. În vestul Carpaţilor Meridionali vor fi rafale de peste 100…110 KM/h.

Vântul are intensificări şi în zona Olteniei şi ajunge la viteze de 50…60 Km/h. Mai apar ceva înnorări, poate şi 2…3 stropi de ploaie dimineaţa, iar pe la amiază se ating în jur de 17 grade.

În Capitală, atmosfera va fi închisă, vom avea câteva reprize de ploaie, vânt activ şi cel mult 14 grade în termometre.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI