29 apr. 2024 | 16:54

Primele imagini de la capturarea Prințului Paul de România. A fost arestat preventiv, decizie de ultim moment

News
Primele imagini de la capturarea Prințului Paul de România. A fost arestat preventiv, decizie de ultim moment
„Nu a opus rezistenţă”

Prințul Paul de România, după ce a reușit o perioadă să eludeze legea și fugea în Franța, este acum în custodia autorităților române care-l vor aduce în țară și, mai mult ca sigur că va face și închisoare. Avea să fie prins în Malta, iar acum au apărut și primele imagini de la capturarea Prințului Paul de România. Era fugit de aproape patru ani.

Capturarea Prințului Paul de România

Update ora 16.48. Prințul Paul de România a fost arestat preventiv până pe data de 9 mai, conform unei decizii luate de instanța din Malta, a precizat ministrul Justiției Alina Gorghiu. Acesta solicitase să fie eliberat pe cauțiune, dar cererea sa a fost respinsă, potrivit ministrului Justiției.

„Instanța din Malta a decis azi arestarea preventivă a fugarului Paul de România până pe data de 9 mai. Din informațiile pe care le avem, solicitarea acestuia, de a fi eliberat pe cauțiune, a fost respinsă, decizie care poate fi însă contestată. Ministerul Justiției va continua demersurile și va depune eforturi pentru ca prințul Paul să-și execute pedeapsa în România, așa cum procedează cu orice fugar al statului român”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

Știrea inițială

În urmă cu patru ani, după ce judecătorii anunțau sentința, autoritățile române au avut parte de o mare surpriză prin fuga Prințului Paul de România.

Timp de aproape patru ani statul român a tot încercat să-l aducă înapoi pe Prințul Paul de România, dar colaborarea cu autoritățile franceze nu a fost una fructuoasă, având în vedere că și luna trecută aeva să refuze expatrierea acestuia.

Dar, norocul le-a surâs, după ce au aflat că va pleca în Malta, într-o stațiune turistică, astfel că au reușit să colaboreze cu autoritățile malteze, iar azi au apărut primele imagini de la capturarea Prințului Paul de România, difuzate de cei de la România TV. (vezi galeria)

Ce spun autoritățile române despre arestare

Avocatul Jason Azzopardi, cel care îl reprezintă în instanță pe Prințul Paul de România, a declarat că se afla în Malta pentru un eveniment organizat de Cavalerii de Malta. Același avocat a mai declarat că prințul a fost „umilit în fața unor demnitari din toată Europa” în timpul arestării de duminică seara.

De cealaltă parte, reprezentanții autorităților române spun că au colaborat extrem de bine cu omologii lor din Malta, prezentând într-o conferință de presă pașii care au fost făcuți și care au dus la prinderea Prințului Paul:

„A avut loc un schimb de informaţii cu poliţia din Malta. În urma informaţiilor transmise de poliţiştii români, persoana (…) a fost localizată într-un resort. (…) A fost reţinut şi urmează să fie sesizată instanţa.

Poliţia Română l-a localizat şi a transmis în timp real informaţii colegilor din Malta. Din datele pe care le avem, nu a opus rezistenţă”, a declarat Benone Matei, șeful Poliției Române, într-o conferinţă de presă.

Prințul Paul de România găsit vinovat pentru o schemă de 145 de milioane de euro

Prințul Paul a fost condamnat în decembrie 2020 pentru cumpărare de influență și complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice. S-a constatat că a fost implicat în restituirea ilegală și apoi în vânzarea unui teren într-o zonă de lux de lângă București care a aparținut familiei sale înainte ca acesta să fie naționalizat de comuniști

Ceea ce a urmat, după anchetă, a fost o lovitură dură pentru Prințul Paul, având în vedere că Înalta Curte de Casație și Justiție a României a constatat că schema a costat statul român peste 145 de milioane de euro.

Deși este cunoscut sub numele de Prințul Paul sau Prințul Paul-Phlippe al României, pretențiile sale la tron sunt contestate. El este nepotul regelui Carol al II-lea al României, prin intermediul lui Zizi Lambrino, într-o uniune care a durat doar un an, înainte de a fi anulată în 1919. El nu a fost recunoscut niciodată de ultimul rege al României, Mihai I, care a murit în 2017.

Parteneri
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Redactia.ro
O recunoști? A fost cea mai bine vândută artistă din epoca interbelică. A depășit-o chiar și pe Maria Tănase
Click.ro
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri care loveau un bărbat cu bâte
Digi24
Rusia a descoperit rezerve uriașe de petrol în teritoriile din Antarctica revendicate de Marea Britanie
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
Simona Halep a vorbit despre relația cu Patrick Mouratoglou: Am avut încredere
EVZ.ro
Cum a fost surprins Ronald Gavril, iubitul Anamariei Prodan, la întoarcerea în România, de către parteneră. Luptătorul va participa la gala sportivă organizată de impresară
Spynews
BANII românilor sunt VERIFICAŢI. Guvernul a dat ordin. Au început confiscările
Capital.ro
Românii care ar putea ieși la pensie mai devreme și după 1 septembrie 2024. Legea ar urma să se schimbe
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
SIMONA HALEP, RELAȚIE AMOROASĂ SECRETĂ cu un MILIONAR ROMÂN! Bărbatul are deja o CONCUBINĂ și un COPIL
Mediaflux
Jurații de la Chefi la cuțite, detalii din culisele emisiunii, înainte de Marea Finală. Cum a fost competiția pentru Richard Abou Zaki sau Alexandru Sautner
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
Cântăreața din România care a ajuns să cântărească doar 36 KG! Imagini incredibile cu artista piele și os
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro