Primele imagini de la ATI Marius Nasta. Cum arată secția după alerta de incendiu VIDEO

Primele imagini de la ATI Marius Nasta. Cum arată secția după alerta de incendiu VIDEO
Caravana mobilă ATI a Spitalului „Marius Nasta”, la un pas de dezastru

În urmă cu patru zile o nouă tragedie era pe cale să se întâmple într-un alt spital din Capitală. Este vorba de un alt incendiu zbucnit în caravana mobilă ATI a Spitalului ”Marius Nasta”. În unitatea mobilă ATI la ora incendiului erau internați, conform informațiilor, șapte pacienți. Toți cei șapte pacienți erau în afara oricăriui pericol, dar era cât pe-aci să se întâmple o nouă dramă.

Caravana mobilă ATI a Spitalului „Marius Nasta”, la un pas de dezastru

Noaptea de 21 spre 2 februarie putea să devină o a doua tragedie, la mai puțin de trei săptămâni de cea de la ”Matei Balș”. Din fericire pacienții aflați internați aici au fost mutați imediat și au fost în afara oricărui pericol.

Conform informațiilor de la prima oră, incendiul ar fi izbugnit de la un ventilator exterior aflat în incinta unității mobile. Managerul spitalului ”Marius Nasta”, declara imediat după eveniment că toți pacienții erau bine și în afara pericolului.

“Institutul de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’ informează pacienţii şi opinia publică în legătură cu faptul că în această seară a existat un incident la un ventilator dispus în perimetrul exterior al unităţii mobile ATI.

Niciun pacient nu a fost rănit în urma acestui incident. În prezent pacienţii aflaţi în unitatea mobilă ATI sunt transferaţi în compartimentul ATI din interior. În prezent suntem la faţa locului pentru evalua situaţia şi a lua măsurile care se impun”, a transmis managerul instituţiei medicale, Beatrice Mahler.

Acum, la patru zile de la neferictul eveniment, jurnaliștii Realitatea TV au făcut un reportaj pentru afla care este situația acum la unitatea mobilă ATI a spitalului ”Marius Nasta”. DIn fericire degajarea de fum nu a generat un incendiu, iar spațiul interior al unității este intact, fără pagube materiale.

Sistemul medical în colaps

Este al treilea posibil dezastru în sistemul medical românesc, după cele de la Piatra Neamț și cel de la București, de la spitalul ”Matei Balș”. În cazul de la Balș s-a pus problema lipsei căldurii și de aceea au existat acele ventilatoare externe de încălzire. În cazul de la ”Marius Nasta”, a declarat ministrul Voiculescu, nu exista pericolul unui incendiu de mărimea celui amintit anterior.

”Informațiile pe care le avem până în acest moment este că nu a fost vorba despre un incendiu, ci mai degrabă o degajare de abur decât de fum. Nu este vorba despre altceva”, declara Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, aflat la fața locului în noaptea cu pricina.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI