Managerul de la „Marius Nasta”, informații de ultimă oră despre victimele incendiului: „Starea pacienților a fost reevaluată”

Managerul de la „Marius Nasta”, informații de ultimă oră despre victimele incendiului: „Starea pacienților a fost reevaluată”
Beatrice Mahler, informații despre starea pacienților de la "Marius Nasta" Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Spitalele din România par să fie pe rând bombă cu ceas pentru pacienții neputincioși și dependenți de sistemul medical insuficient pentru nevoile cetățenilor. La nici o lună de la tragedia de la “Matei Balș”, ieri seară, Instititul “Marius Nasta” a fost la un pas de o nouă tragedie. După ce s-au dat asigurări cu privire la siguranța pacienților, medicul Beatrice Mahler revine cu informații actualizate despre starea acestora.

Niciun pacient nu se află intubat

Mai mulți pacienți internați în unitatea mobilă de Terapie Intensivă a Spitalului “Marius Nasta” au trăit momente de coșmar și frici pe care ni le putem imagina cu greu. După tragedia de la “Matei Balș”, vestea unui nou incendiu nu poate decât să înspăimânte orice posibilă victimă a unui nou incendiu. Din fericire, pompierii ajunși la fața locului au reușit să elimine orice risc de extindere a incendiului, iar pacienții au fost transferați rapid de la locul incidentului în alte secții ale spitalului.

La aproape 12 ore de la izbucnirea incendiului, managerul Beatrice Mahler a revenit cu informații noi referitoare la starea pacienților afectați. Din fericire, aceștia au o stare de sănătate stabilă, unii dintre ei fiind ventilați continuu, cu o saturație stabilă și constantă.

”Starea pacienților a fost reevaluată, atât a lor cât și a pacienților din Terapie Intensivă COVID din cadrul pavilionului, astfel încât, după evaluare, patru din pacienții din unitatea mobilă au rămas pe secția de Terapie Intensivă și trei au rămas în secție.

Cei din Terapie Intensivă sunt ventilați non-invaziv continuu, niciunul nu este intubat, iar cei care sunt în secție în acest moment, au tot ventilație non-invazivă, dar intermitentă, cu saturații de peste 90% cu o concentrație între 10 – 14 l oxigen.

Până în acest moment nu au venit echipele ISU. Echipamentul aparține celor de la ISU și cu siguranță vor face cercetări și vor veni cu declarații în acest sens. În acest moment sunt controalele normale de informare ale Direcției de Sănătate Publice, probabil Inspectoratul Teritorial de Muncă, dar ce este bine este că nici pacienții, nici personalul nu a fost în pericol”, a transmis medicul Beatrice Mahler.

“Colegii au văzut flacără și fum”

Beatrice Mahler a confirmat că cei care au alertat autoritățile au fost colegii săi, după ce au văzut flacără și fum. Din fericire, focul a fost lichidat rapid, nefiind nevoie de intervenții ieșite din comun.

“Colegii care au sunat la 112 au văzut flacără și fum. Într-adevăr, s-a stins foarte repede, nici măcat extinctorul din cadrul institutului nu a trebuit folosit.

Există un pompier angajat la Marius Nasta, dar, de mai bine de 6 luni, este… mă rog, în concedii…
Unitatea mobilă nu a avut defecțiuni tehnice decât la nivelul liftului, unde a fost o echipă de intervenție vineri dimineața”, a povestit directorul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler.

De asemenea, infirmierul care i-a transferat pe pacienți a declarat că toată intervenția a durat zece minute, norocul acestora fiind acela că flacăra a fost observată în timă util.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI