22 feb. 2021 | 06:39

Incendiu la Spitalul „Marius Nasta” din București. Care este starea pacienților internați acolo

Știri generale
Incendiu la Spitalul
Incendiu la spitalul "Marius Nasta" Sursă foto: Inquam Photo/Octav Ganea

La doar trei săptămâni de la tragedia de la „Matei Balș”, un alt incendiu a izbucnit în caravana mobilă ATI a Spitalului „Marius Nasta”, acolo unde se aflau internați mai mulți pacienți infectați cu Covid-19. La fața locului s-au prezentat mai multe echipaje de pompieri care au intervenit de urgență pentru a lichida focul.

Ministrul Sănătății a ajuns la fața locului

În jurul orei 22:30 un martor a sunat la 112 pentru a anunța incendiul care se manifesta la caravana mobilă ATI a Spitalului „Marius Nasta”, acolo unde erau internați șapte pacienți. Persoana care a aalertat autoritățile a menționat că există flăcări la partea superioară a caravanei, astfel că la locul tragediei au intervenit opt mașini de stingere, autoscară, echipaje de prim ajutor, cât și ambulanță cu medic.

Pacienții internați acolo au fost transferați în incinta spitalului, aflându-se în afara oricărui pericol. În urma incendiului, informațiile referitoare la starea pacienților salvați au fost incerte. În timp ce reprezentanții ISU au susținut că cinci dintre pacienți erau intubați, Ministerul Sănătății a transmis un comunicat în care a declarat contrariul.

”Ministerul Sănătății a fost informat despre un incident la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București. Din primele informații este vorba despre un ventilator exterior la unitatea mobilă ATI din exetriorul spitalului la care s-a înregistrat o degajare de fum. În interior se aflau 7 pacienti.

Nu sunt victime. Se efectuează evacuarea de siguranță a pacienților. Toți pacienții rămân internați în institut. Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății a ajuns la unitatea sanitară. Revenim cu detalii despre situația pacienților”, se arată în documentul mai sus menționat.

Ce spune managerul instituției

Cunoscutul medic Beatrice Mahler, managerul instituției, a declarat imediat după incendiu care este starea pacienților aflați în caravană ș ice măsuri s-au dispus în acest sens. Aceasta a mai afirmat că niciun pcient nu fost rănit.

“Institutul de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’ informează pacienţii şi opinia publică în legătură cu faptul că în această seară a existat un incident la un ventilator dispus în perimetrul exterior al unităţii mobile ATI.

Niciun pacient nu a fost rănit în urma acestui incident, iar în prezent pacienţii aflaţi în unitatea mobilă ATI sunt transferaţi în compartimentul ATI din interior. În prezent suntem la faţa locului pentru evalua situaţia şi a lua măsurile care se impun”, a transmis managerul instituţiei medicale, Beatrice Mahler.

Șeful ISU București a oferit și el primele declarații referitoare la momentul în care a fost anunțat incendiul.

“La ora 22.22 de minute am fost anunțați despre un incendiu. Primele echipaje au ajuns la 22:30 de minute, au constatat că se află acolol șapte pacienți și că nu e flacără. La prima vedere, am observat că poate să fie și aburi, poate să fie și fum.

Din ceea ce știu până acum, incendiul a fost anunțat de personalul e pe locul de muncă. Noi când am ajuns nu am văzut flacără. Este vorba despre unitatea de climatizare exterioară”, a transmis colonel Cătălin Șchiopu, potrivit stirileprotv.ro.

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Digisport.ro
Istoria neștiută a Gării de Nord din București. De ce a vrut Ceaușescu să o dărâme
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Capital.ro
Pizza cu puține calorii, rețetă rapidă și ușoară. O poți consuma fără grija kilogramelor în plus
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚ de la POȘTĂ pentru trei milioane de PENSIONARI
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro