Incendiu la Spitalul „Marius Nasta” din București. Care este starea pacienților internați acolo

Incendiu la Spitalul „Marius Nasta” din București. Care este starea pacienților internați acolo
Incendiu la spitalul "Marius Nasta" Sursă foto: Inquam Photo/Octav Ganea

La doar trei săptămâni de la tragedia de la „Matei Balș”, un alt incendiu a izbucnit în caravana mobilă ATI a Spitalului „Marius Nasta”, acolo unde se aflau internați mai mulți pacienți infectați cu Covid-19. La fața locului s-au prezentat mai multe echipaje de pompieri care au intervenit de urgență pentru a lichida focul.

Ministrul Sănătății a ajuns la fața locului

În jurul orei 22:30 un martor a sunat la 112 pentru a anunța incendiul care se manifesta la caravana mobilă ATI a Spitalului „Marius Nasta”, acolo unde erau internați șapte pacienți. Persoana care a aalertat autoritățile a menționat că există flăcări la partea superioară a caravanei, astfel că la locul tragediei au intervenit opt mașini de stingere, autoscară, echipaje de prim ajutor, cât și ambulanță cu medic.

Pacienții internați acolo au fost transferați în incinta spitalului, aflându-se în afara oricărui pericol. În urma incendiului, informațiile referitoare la starea pacienților salvați au fost incerte. În timp ce reprezentanții ISU au susținut că cinci dintre pacienți erau intubați, Ministerul Sănătății a transmis un comunicat în care a declarat contrariul.

”Ministerul Sănătății a fost informat despre un incident la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București. Din primele informații este vorba despre un ventilator exterior la unitatea mobilă ATI din exetriorul spitalului la care s-a înregistrat o degajare de fum. În interior se aflau 7 pacienti.

Nu sunt victime. Se efectuează evacuarea de siguranță a pacienților. Toți pacienții rămân internați în institut. Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății a ajuns la unitatea sanitară. Revenim cu detalii despre situația pacienților”, se arată în documentul mai sus menționat.

Ce spune managerul instituției

Cunoscutul medic Beatrice Mahler, managerul instituției, a declarat imediat după incendiu care este starea pacienților aflați în caravană ș ice măsuri s-au dispus în acest sens. Aceasta a mai afirmat că niciun pcient nu fost rănit.

“Institutul de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’ informează pacienţii şi opinia publică în legătură cu faptul că în această seară a existat un incident la un ventilator dispus în perimetrul exterior al unităţii mobile ATI.

Niciun pacient nu a fost rănit în urma acestui incident, iar în prezent pacienţii aflaţi în unitatea mobilă ATI sunt transferaţi în compartimentul ATI din interior. În prezent suntem la faţa locului pentru evalua situaţia şi a lua măsurile care se impun”, a transmis managerul instituţiei medicale, Beatrice Mahler.

Șeful ISU București a oferit și el primele declarații referitoare la momentul în care a fost anunțat incendiul.

“La ora 22.22 de minute am fost anunțați despre un incendiu. Primele echipaje au ajuns la 22:30 de minute, au constatat că se află acolol șapte pacienți și că nu e flacără. La prima vedere, am observat că poate să fie și aburi, poate să fie și fum.

Din ceea ce știu până acum, incendiul a fost anunțat de personalul e pe locul de muncă. Noi când am ajuns nu am văzut flacără. Este vorba despre unitatea de climatizare exterioară”, a transmis colonel Cătălin Șchiopu, potrivit stirileprotv.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI