Primele imagini cu românii repatriați de pe Diamond Princess. Ce s-a întâmplat în avion

Primele imagini cu românii repatriați de pe Diamond Princess. Ce s-a întâmplat în avion

În cazul infecției cu coronavirus de pe vasul de croazieră Diamond Princess, autoritățile române au anunțat că o parte dintre românii infectați, mai exact șase la număr vor revenii în noaptea de vineri în țară.

Primele imagini cu românii repatriați de pe Diamond Princess

Raed Arafat a declarat celor de la Mediafax că primii români de pe nava de croazieră Diamond Princess ancorată în portul Yokohama vor reveni, vineri noapte, în țară. Inițial la bordul vasului au fost 17 români, dintre care doi sunt infectați cu noul coronavirus. Ministerul român al Afacerilor Externe a anunţat că şase români aflaţi la bordul navei au cerut să fie evacuaţi din Japonia. Românii, la fel ca ceilalţi cetăţeni ai Uniunii Europene, vor fi evacuaţi de două avioane ale Italiei, trimise special la Yokohama. Costurile repatrierilor sunt cofinanţate de Uniunea Europeană prin Mecanismul de Protecţie Civilă.

Ce s-a întâmplat în avion

Publicația italiană ”La Stampa”, în versiunea online, a dat publicității primele imagini cu avionul militar care va pleca spre Yokohama pentru a prelua persoanele infectate, aflate la bordul navei de croazieră, printre care și cei șase români.

“A plecat spre Japonia avionul Boeing al Aeronauticii Militare care va readuce în țară cetățeni italieni ce se aflau pe nava de coazieră Diamond Princess. În zona pasagerilor se pot vedea bucăți de plastic transparent care separă mai multe locuri. Cei care vor reveni în Italia vor reintra 14 zile în carantină”, informează sursa citată.

https://www.youtube.com/watch?v=VNSD9pIJhI0

Din clipul video publicat de ”La Stampa”, se vede clar faptul că avionul a fost pregătit pentru preluarea persoanelor infectate și conform oficialilor acesta va face escală în Germania, la Berlin, de unde vor fi preluați de o aeronavă a Ministerului Apărării din România şi îi va aduce în ţară. Românii vor fi duşi direct la centrul de carantină din Capitală unde vor rămâne în următoarele două săptămâni. Pentru transport ar putea fi folosită o autospecială pentru victime, numită MANTRA – maşina cu caracteristici militare ce poate fi transformată în ambulanţă pentru 4 victime care au nevoie de asistență ATI .

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI