Consecințele nebănuite ale coronavirus: ce s-a schimbat în aeroporturile din întreaga lume

Consecințele nebănuite ale coronavirus: ce s-a schimbat în aeroporturile din întreaga lume

În fiecare zi apar noi informații despre numărul de cazuri depistate de coronavirus și numărul de decese. Cele mai greu de estimat sunt însă consecințele care nu țin în mod direct de bolnavi.

În aeroporturile din întreaga lume există un nivel sporit de tensiune din cauza coronavirus. Nu știi dacă pe lângă tine trece un chinez sau un străin care tocmai a venit din China. În mod autentic, probabilitatea ca acest lucru să se întâmple este una foarte mică. Realitatea contează însă mai puțin când nivelul de panică a dus deja la anularea multor deplasări cu avionul în următoarea perioadă.

Tocmai din acest motiv, Asociația Internațională a Transportului Aerian sau IATA a emis un avertisment economic. Din câte se pare, temerile legate de coronavirus au dus, pentru prima oară din 2003, la o scădere a numărului de rezervări în transportul aerian. Această consecință s-a simțit la nivel mondial.

2 coronavirus

Ca referință, 2003 a fost un an dezastruos pentru transportul aviatic din cauza unei alte epidemii. La momentul respectiv, a fost vorba de Sindrumul Respirator Acut Sever (SARS), conform AFP.

„Estimăm că traficul global va fi redus cu 4,7% din cauza virusului”, a declarat directorul general al IATA, Alexandre de Juniac, portivit unui comunicat de presă, menţionând posibilitatea unei ”prime scăderi generale a cererii de rezervări în transportul aerian de la criza provocat de SARS din 2003”.

Pe de altă parte, oficialii Chinezi au raportat joi cel mai mic număr de cazuri confirmate cu noul coronavirus de la sfârșitul lunii ianuarie. Partea proastă este că această creștere nu poate fi asociată neapărat unei diminuării a ratei de infectare, cât unui nou algoritm folosit în procesul de diagnostic al pacienților din provincia Hubei, epicentrul epidemiei.

China a anunţat 394 de noi cazuri confirmate miercuri, potrivit Comisiei Naţionale de Sănătate, o scădere semnificativă faţă de cele 1.749 cazuri raportate în ziua precedentă şi cel mai scăzut bilanţ din 23 ianuarie. Numărul total de cazuri confirmate în China continentală ajunge astfel la 74.576, conform Agerpres.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI