Primele imagini cu incidentul din Cluj, unde un adolescent a înjunghiat o femeie într-un supermarket

Primele imagini cu incidentul din Cluj, unde un adolescent a înjunghiat o femeie într-un supermarket
Primele imagini cu adolescentul care a înjunghiat o femeie într-un supermaket din Cluj-Napoca

Au apărut primele imagini în cazul femeii are a fost înjunghiată în timp ce se afla la cumpărături într-un supermarket din Cluj-Napoca. Tânărul era cunoscut ca având probleme psihice și a mai avut probleme cu legea din cauza altor acte de violență.

Atacatorul era în evidența autorităților

Nu este pentru prima dată când tânărul recurge la asemenea fapte. Acesta a mai fost internat în trecut, într-un spital de psihiatrie, însă judecătorii au hotărât să-l trimită acasă deoarece, conform acestora, nu reprezintă un pericol public.

În cursul zilei de ieri, magistrații au dispus din nou internarea adolescentului într-o clinică de specialitate. Cu toate acestea, în țara noastră nu există o astfel de instituție destinată doar minorilor. După 9 ore de așteptat într-o secție de poliție din Cluj, a fost transferat la Spitalul Obregia.

„Adolescentul a fost transferat în cele din urmă, aseară, la Spitalul Obregia din București, dar după 9 ore de așteptare într-o secție de poliție din Cluj-Napoca. În tot acest timp, atât procurorul de caz cat si cei de la DSP încercau să găsească un spital care să îl primească, pentru că în România nu există o clinică specializată în tratarea minorilor cu atfel de probleme, care să le ofere, atât tratament, cât și pază strictă”, explică reporterul Observator Alex Prunean.

Starea femeii atacată s-a îmbunătățit între timp

Femeia în vârsta de 33 de ani care a fost atacată în supermarketul din Cluj se simte mai bine, iar medicii au decis să o mute de la Terapie Intensivă într-un salon normal. Aceasta va mai rămâne sub supraveghere medicală timp de câteva zile. Momentul atacatului a fost surprins de camerele de supraveghere ale magazinului.

Băiatul a mai ajuns cu forța într-un spital de psihiatrie în trecut. La începutul anului, acesta a fost internat după ce s-a filmat în timp ce a chinuit și omorât un pui de pisică pe care l-a primit cadou. Tot în acea perioadă, a atacat o femeie cu o cărămidă pe stradă.

Cu toate că procurorii au cerut ca internarea să fie prelungită, judecătorii l-au lăsat acasă, sub tratament, după doar două luni de la cele întâmplate.

„Părinții băiatului spun că, atât ei, cât și copilul lor sunt doar niște victime ale sistemului de sănătate de la noi, care nu este capabil să vindece astfel de cazuri. Aceștia mai spun că, deși lua tratament acasă, este posibil ca starea lui să se fi înrăutățit din cauza izolarii, avand în vedere că de curând a avut Covid”, mai spune Alex Prunean, care a stat de vorbă cu părinții adolescentului.