Primele cazuri de Covid, la Chindia Târgoviște. Ce măsuri au fost luate imediat, la club

Primele cazuri de Covid, la Chindia Târgoviște. Ce măsuri au fost luate imediat, la club

Testarea RT-PCR de dinaintea primului meci oficial al sezonului a dezvăluit cele două îmbolnăviri cu coronavirus în rândurile echipei târgoviștene. Clubul târgoviștean a luat măsurile care se impun în acestă situație și așteaptă deciziile Direcției de Sănătate Publică (DSP) Dâmbovița.

Două cazuri de Covid la Chindia Târgoviște

Echipa de fotbal Chindia Târgoviște a anunțat primele două cazuri de Covid-19, chiar înainte de începerea campionatului. Este vorba despre portarul Marian Aioani și de fundașul Laurențiu Corbu, conform GSP.ro. Chindia Târgoviște ar fi trebuie să joace primul meci din actualul sezon împotriva celor de la Poli Iași, dumincă, însă momentan se așteaptă deciziile DSP Dâmbovița.

Reamintim că primul caz de Covid din fotbalul românesc este legat tot de Chindia Târgoviște, doar că atunci era vorba despre cazurile confirmate la Dinamo București, care avea de jucat împotriva târgoviștenior. La acea vreme fusese confirmat un angajat al Clubului Dinamo. Ulterior, Dinamo nu a mai putut juca mai multe meciuri și a rămas în Liga I după decizia Federației Române de Fotbal (FRF) de a păstra în prima ligă fotbalistică 16 echipe. La acea vreme și Chindia Târgoviște, care era la limita să retrogradeze, a avut șansa de a juca barajul de promovare/menținere cu FC Mioveni pe care l-a câștigat cu un scor general de 3-1.

Fotbalul românesc, amenințat de pandemie

Referitor la acest subiect și ministrul Sportului, Ionuț Stroe, a expus un punct de vedere, spunând că problemele din fotbalul românesc nu mai țin de anumite accidente sau nu mai pot fi puse pe seama hazardului.

Spre finalul sezonului trecut ministrul spunea că echipele ar trebui să intre în izolare totală pentru a evita astfel de situații, pentru că infectările nu au avut loc pe stadion, ci în viața privată a jucătorilor. Rămâne de văzut acum, odată cu începerea noului campionat, ce decizii se vor lua la nivelul Ligii Profesioniste de Fotbal și la nivelul Federației Române de Fotbal.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI