Anunț de ultimă oră despre reluarea Ligii I! Ce a transmis ministrul Sportului despre reluarea campionatului

Anunț de ultimă oră despre reluarea Ligii I! Ce a transmis ministrul Sportului despre reluarea campionatului

Odată cu ieșirea României din starea de urgență se vor relua, pas cu pas, diverse activități. Liga 1 la fotbal este unul dintre subiectele des dezbătute în această perioadă în care sportul a fost oprit din cauza pandemiei.

Ce a transmis ministrul Tineretului și Sportului despre reluarea Ligii 1

Fotbalul a fost tras și el pe dreapta în ultimele două luni, iar acum se fac din ce mai multe presiuni pentru reluarea competiției. Echipele au pierdut foate mulți bani în această perioadă de pauză forțată, din cauză că nu au putut avea încasări și nici nu au putut face transferuri. Cotele jucătorilor au scăzut drastic în ultimele săptămâni, iar patronii au ținut de preț și nu au vrut să dea drumul jucătorilor pe sume mici. În plus, sunt luate în calcul și sumele ce ar fi venit din drepturile TV, dar cum nu s-a jucat deloc, acești bani nu aveau cum să intre în conturile cluburilor. Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a făcut câteva precizări importante în privința reluării competițiilor, și nu s-a referit doar la Liga 1.

„Până la data de 1 iunie, sau chiar 25 mai, o să ştim dacă putem relua competiţiile. Nu fac referire doar la Liga 1, ci la toate competiţiile care ne vor solicita acest lucru. Vom putea avansa un
calendar.
Depindem de lucruri pe care le cunoaştem mai puţin. Am făcut referire la o lună de pregătiri şi o lună de competiţii, hai s-o gândim în felul ăsta. Există nişte solicitări de la UEFA şi o
sincronizare la nivel european. Pe data de 20 iulie ar trebui să finalizăm competiţiile pentru a ne trimite reprezentantele în cupele europene”, a spus Ionuț Stroe.

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe

Două situații pentru sportivi

„Pentru sportivi avem două situaţii. Profesioniştii îşi pot relua cantonamentele, în condiţii speciale de igienă, de verificări medicale, însă competiţiile sportive în această primă etapă nu vor începe. Deci, repet, sportivii profesionişti îşi pot relua cantonamentele în condiţii foarte clar descrise, dar competiţiile sportive nu vor fi reluate, acum, în prima etapă.

Pentru sportivii amatori, este posibil să-şi reia activitatea doar acolo unde se face sport individual, sport individual inclusiv dacă se foloseşte o bază sportivă, dar numai în aer liber. Deci, pentru amatori, este posibil să-şi reia activitatea doar la sporturi individuale şi doar în aer liber. Iar dacă se foloseşte o bază sportivă, accesul în vestiar, acolo unde îşi schimbă echipamentul, nu este permis” – Klaus Iohannis, președintele României.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI