30 sept. 2024 | 20:16

Primarul orașului Constanța, accident pe A2. Cum s-a produs, edilul Vergil Ghiţac a ajuns la spital

News
Primarul orașului Constanța, accident pe A2. Cum s-a produs, edilul Vergil Ghiţac a ajuns la spital
Vergil Chițac este în afara pericolului

Din informațiile de ultimă oră, s-a aflat că primarul orașului Constanța, Vergil Chițac, a fost implicat într-un grav accident rutier petrecut pe autostrada A2, cunoscută și sub denumirea de Autostrada Soarelui. Incidentul a avut loc în cursul acestei zile. În urma accidentului, edilul a fost transportat de urgență la spital, însă starea sa este stabilă, conform primelor informații oferite de autorități.

Primarul orașului Constanța, accident pe A2

Potrivit informațiilor preliminare furnizate de Poliția Rutieră, accidentul s-a produs în dreptul kilometrului 167 de pe Autostrada Soarelui. Din primele date ale anchetei, incidentul s-ar fi produs din cauza condițiilor meteo nefavorabile și a neadaptării vitezei la carosabilul umed.

Primarul orașului Constanța, accident pe A2. Cum s-a produs, edilul Vergil Ghiţac a ajuns la spital

Autovehiculul în care se afla primarul Vergil Chițac ar fi derapat și ar fi intrat în coliziune cu glisiera metalică de pe partea dreaptă a carosabilului. Din primele investigații, nu s-au raportat victime în rândul celorlalți șoferi, însă mașina primarului a fost avariată în urma impactului.

„La data de 30 septembrie a.c., în jurul orei 17.00, polițiști din cadrul Serviciului de Siguranță Rutieră au fost sesizați cu privire la faptul că pe Autostrada A2 a avut loc un accident rutier.

Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că un bărbat, de 53 de ani, ar fi condus un autoturism și, din cauze care urmează a fi stabilite în urma cercetărilor, ar fi pierdut controlul direcției, iar vehiculul ar fi lovit glisiera metalică dreaptă.”, se arată în comunicatul Poliției Române.

Edilul Vergil Ghiţac a ajuns la spital

Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele accidentului, iar una dintre ipotezele vehiculate este că vizibilitatea redusă și carosabilul alunecos ar fi contribuit semnificativ la producerea coliziunii.

„În urma accidentului rutier a fost rănit ușor pasagerul din autoturism, un bărbat de 62 de ani.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest și cu cel din dotare, în vederea stabilirii indiciilor cu privire la eventuala prezență a substanțelor psihoactive, rezultatele fiind negative. În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști”, transmite Poliţia.

Primarul orașului Constanța, accident pe A2. Cum s-a produs, edilul Vergil Ghiţac a ajuns la spital

Se efectuează, de asemenea, verificări cu privire la eventualele defecțiuni tehnice ale autovehicului. La fața locului au ajuns echipaje SMURD, cei doi ocupanți ai mașinii, unul fiind Vergil Chițac, au fost transportați la UPU Constanța, unde li s-au făcut investigații medicale.

Primarul orașului Constanța rămâne sub observație medicală

Deocamdată, se așteaptă ca primarul să rămână sub observație medicală pentru câteva zile, timp în care viceprimarul orașului va prelua atribuțiile sale curente. Autoritățile urmează să ofere detalii suplimentare cu privire la evoluția stării de sănătate a edilului și rezultatele anchetei accidentului.

În concluzie, deși accidentul în care a fost implicat Vergil Chițac ar fi putut deveni unul grav, edilul este în afara oricărui pericol, iar ancheta poliției va clarifica cauzele exacte ale acestui incident rutier.

Parteneri
Raluca Moianu a devenit soacră mică. Fiica ei s-a căsătorit. Cine este soțul celebru al tinerei de 19 ani
Redactia.ro
Mihai Trăistariu nu și-a mai văzut de 5 ani nepoata, geniu în matematică, dispărută în America: „Soră-mea a făcut ședințe la psihiatru”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Cum arată o casă în care s-a investit 1 milion de euro! Roxana Nemeș și afaceristul Călin Hagima se laudă cu rezultatul! FOTO
Unica.ro
Veste colosală Traian Băsescu. Fratele său l-a anunțat chiar acum
EVZ.ro
A venit iarna în România! Imagini cu stratul de zăpadă care s-a depus deja în mai multe zone / GALERIE FOTO
Spynews
Plata cu cardul. Se pregătesc amenzi usturătoare. NU au voie să refuze
Capital.ro
Ce frumos! Fata celebrei prezentatoare TV s-a căsătorit la 19 ani și e deja însărcinată! Primele imagini de la cununia civilă
Avantaje
FĂRĂ PENSIE de la 1 OCTOMBRIE! CASA de PENSII a spus-o CLAR
Mediaflux
Valentina Pelinel și Cristi Borcea au împlinit 6 ani de la nuntă. S-au căsătorit în Budapesta, intr-un cadru de vis
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Il mai știi pe Emiluț, copilul devenit viral pentru că nu voia să meargă la grădiniță? Cum arată acum, la 12 ani
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro