Primarul Dominic Fritz a ieșit în pierdere. Are salariu mult mai mic față de perioada în care lucra în Germania. Despre ce sumă este vorba

Primarul Dominic Fritz a ieșit în pierdere. Are salariu mult mai mic față de perioada în care lucra în Germania. Despre ce sumă este vorba
Primarul Dominic Fritz a ieșit în pierdere

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, are unu salariu mult mai mic decât atunci când era șef de cabinet al unui fost președinte al Germaniei. O situație a veniturilor nete încasate de edil, în lunile noiembrie și decembrie 2020, ianuarie și februarie 2021, arată că Dominic Fritz are un salariu net de 13.700 de lei, adică 23.400 de lei brut.

Dominic Fritz a ieșit în pierdere

Doar în luna ianuarie, salariul edilului a fost puțin mai mare. A plecat acasă cu 14.537 de lei. Practic, primarul Timișoarei are un salariu net lunar de 2.740 de euro. Dominic Fritz a încasat din postura de șef de cabinet al fostului președinte al Germaniei un salariu de 4.600 de euro, potrivit declarației de avere depuse la începutul mandatului.

Edilul Timișoarei câștiga cu 1.800 de euro mai mult decât câștigă în postura de primar. De asemenea, viceprimarii Cosmin Tabără și Ruben Lațcău, viceprimarii Timișoarei, au fiecare un salariu net de 12.000 de lei. Asta înseamnă un brut de aproximativ 21.000 de lei. Dominic Fritz a fost întrebat dacă este mulțumit de salariul de primar.

„Sunt educat să-mi adaptez nevoile de confort la banii pe care-i câştig, să economisesc, am făcut mulţi ani de voluntariat, am avut şi locuri de muncă foarte bine plătite, dar niciodată nu mi-am pus problema banilor”, a declarat Dominic Fritz pentru „Adevărul”.

Au lăsat salariile mari să lucreze în primărie

Mai mulți oameni din echipa lui Dominic Fritz au lăsat salarii mult mai mari primite de la job-uri foarte bine plătite în privat, pentru a lucra la Primăria Timișoara, pe bani mai puțini. Edilul susține că este mândru pentru că a reușit să atragă oameni profesioniști alături de el.

„Sunt oameni cu realizări incontestabile care nu vin la primărie să se căpătuiască, ci să pună umărul pentru Timişoara. Unii dintre ei au experienţe de voluntari, deci ştiu că există recompense mai mari decât banul atunci când ajuţi comunitatea în care trăieşti. Avem nevoie de o administraţie profesionistă, o administraţie deschisă şi transparentă şi ştiu că există mulţi timişoreni care doresc să facă parte din acest proiect pe care l-am început la finele anului trecut.

Este încă o dovadă că dacă oferim contextul potrivit profesioniştilor să facă administraţie, ei vor veni. Fac şi un apel către cei care vor să schimbe în bine oraşul în care locuiesc şi pe care îl iubesc să urmărească concursurile Primăriei Timişoara şi să aplice, pentru că dorim să atragem din ce în ce mai mulţi profesionişti în administraţie”, a mai declarat Dominic Fritz.