Primărie amendată pentru că a furnizat apă care nu este potabilă. Edilul vrea să conteste amenda

Primărie amendată pentru că a furnizat apă care nu este potabilă. Edilul vrea să conteste amenda
Amenda primită de o Primăria, după ce a furnizat cetățenilor apă nepotabilă

Primăria unei comune din județul Gorj a fost amendată dur deoarece apa furnizată la rețeaua publică nu este potabilă. Sancțiunea dată de Direcția de Sănătate Publică Gorj este în valoare de 40.000 de lei.

Primărie amendată cu 40.000 de lei de DSP

Este vorba despre comuna Baia de Fier, acolo unde localnicii s-au plâns de anumite probleme de sănătate din cauza apei care, aparent, nu este potabilă. Nemulțumiți, aceștia s-au adresat conducerii. Discuția s-a mutat și pe rețelele de socializare, acolo unde oamenii și-au împărțit părerile.

„Suntem în secolul XXI şi nu avem apă potabilă. Localitatea noastră este situată între două râuri, dar nu face nimeni nimic pentru a avea şi noi apă bună de băut. Avem copii mici. Am avut probleme, dar nu ştiu dacă este de la apă sau de la altceva, dar sunt autorităţi în măsură să verifice acest lucru“. 

În urmă cu două săptămâni, o comisie din partea Direcției Sanitar Veterinare Gorj și Direcției de Sănătate Publică Gorj, au efectuat o serie de verificări. În urma verificărilor, se pare că apa, într-adevăr, nu este potabilă, motiv pentru care Primăria a fost amendată cu suma de 40.000 de lei.

Comisia a stabilit că apa nu este potabilă deoarece nu corespunde examenului chimic prin parametrul clor rezidual liber și total al examenului microbiologic. De asemenea, în apa distribuită locuitorilor s-au găsit germeni patogeni.

Edilul are de gând să conteste amenda primită

Dumitru Turbăceanu, primarul comunei Baia de Fier, spune că vrea să conteste amenda primită. Acesta a precizat că se știe că nu se furnizează apă plată și că stația de tratare a apei și aducțiunea au fost recepționate anul trecut. Cu toate acestea, nu s-a obținut până acum autorizația sanitară.

Am anunţat acest lucru şi prin afişe la magazine sau la sediul Primăriei. Noi am investit pentru a aduce reţeaua de alimentare cu apă la un nivel corespunzător. Analizele au ieşit acum bine, astfel că oamenii nu s-au îmbolnăvit de la apă, a spus edilul, conform adevărul.ro

Comisia a stabilit că nu există autorizație sanitară de funcționare a instalației, însă primăria avea obligația de a informa cetățenii cu privire la acest lucru. Conform purtătorului de cuvânt al DSP Gorj, Daiana Militaru, Primăria Baia de Fier a fost sancționată anul trecut pentru că nu a luat măsuri să dezinfecteze apa și pentru faptul că nu a anunțat cetățenii cu privire la apa nepotabilă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI