Gafa uriașă a unu polițist din Iași. A fost chemat de urgență la un conflict și a amendat victima

Gafa uriașă a unu polițist din Iași. A fost chemat de urgență la un conflict și a amendat victima
Gafa unui polițist care a amendat victima

Un polițist a fost chemat să intervină într-un conflict izbucnit în scara unui bloc. Ajuns la fața locului, pe lângă faptul că agentul a amendat victima, a dat și amenda greșită. Fusese vorba despre folosirea unui spray paralizant, însă polițistul a amendat victima pentru cerșetorie.

Victimă amendată de polițist

Întâmplarea a avut loc pe 8 noiembrie, în urmă cu doi ani. În timp ce se întorcea acasă, Sorinel P. a văzut că doi tineri stăteau în scara blocului. Li s-a părut că cei doi par suspecți, așa că le-a cerut să plece. După un conflict verbal, bărbatul a scos un spray paralizant și i-a pulverizat conținutul în față lui Sorinel P. După incident, cei doi tineri au fugit de la fața locului.

Un vecin a apucat să vadă conflictul, însă doar partea în care cei doi fugeau și Sorinel P. țineau mâna la ochi. Victima a fost la Spitalul Sf. Spiridon, acolo unde medicii au constatat că bărbatul suferise arsuri oculare cu spray paralizant. Cu toate acestea, agentul care a constatat agentul avea altă variantă a conflictului.

Acesta a amendat victima cu suma de 500 de lei, pe motiv că ar fi folosit spray-ul paralizant în scara blocului. Bărbatul a rămas șocat de sancțiunea primită, atât timp cât el era cel agresat, așa că s-a adresat instanței. Magistrații i-au dat dreptate lui Sorinel P. și au anulat procesul verbal. În fața primei instanțe, nu a prezentat nicio dovadă că agentul aplicate legea corect, iar IPJ a făcut apel împotriva instanței. Cazul va fi judecat la sfârșitul lunii viitoare, scrie ziaruldeiași.ro

Un polițist și-a uitat arma în toaleta unei benzinării

Un polițist din cadrul Secției 9 Poliție din București și-a uitat arma din dotare în toaleta unei benzinării. Potrivit unui comunicat al Poliției București, acesta se afla în timpul serviciului. Acesta a realizat greșeala posibilă fatală pe care a făcut-o, așa că s-a întors înapoi, însă prea târziu. Arma nu mai era acolo unde ar fi uitat-o.

Pe camerele de supraveghere a fost surprinsă o femeie, care a intrat în toaleta benzinării după ce a ieșit agentul. Este vorba despre o tânără, în vârstă de 20 de ani, care ar fi luat pistolul. În urma activităților de cercetare, arma a fost recuperată de pe un teren viran, acolo unde a fost aruncată.

Femeia de 20 de ani și un bărbat de 33 de ani au fost reținuți pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor. De asemenea, polițistul care și-a uitat arma în baia benzinăriei este acum cercetat. Bărbatul este în structura DGPMB din anul 2018.