Primar din Alba, condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare. Ce a făcut pentru a merita pedeapsa

Primar din Alba, condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare. Ce a făcut pentru a merita pedeapsa
Primar din Alba, condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare

În luna mai a anului trecut, un primar din județul Alba a fost prins la volan băut. Recent, acesta și-a primit pedeapsa de la magistrații Curții de Apel Alba Iulia. Bărbatul era primarul comunei Ponor.

Primar prins la volan beat

Pedeapsa a venit în urma unui acord de recunoaștere a vinovăției. Inițial, acesta a fost respins de magistrații Judecătoriei Aiud. Cu toate acestea, la instanța superioară, situația s-a schimbat, iar acordul a fost acceptat. Potrivit magistraților, primarul comunei, Petruț Bujor a consumat băuturi alcoolice chiar în incinta primăriei, la locul de muncă. La vremea respectivă, edilul a precizat că a consumat doar „câteva pahare de vin”.  Magistratul a specificat anumite lucruri în cadrul acordului de recunoaștere a vinovăției.

”Instanța observă că inculpatul a consumat băuturi alcoolice chiar la locul său de muncă și că, deși era conștient de starea în care se afla și avea posibilitatea să solicite unui angajat sau unui membru al familiei să îl transporte acasă, a preferat să urce la volanul autovehiculului aparținând instituției publice pe care o conducea.

De asemenea, atunci când a fost oprit de oamenii legii pentru verificare, primarul era la volanul autovehiculului ce aparținea instituției. Pe 24 martie a fost acceptat, de magistrații din cadrul Curții de Apel Alba Iulia, acordul de recunoaștere a vinovăției. Aceștia l-au condamnat pe primar la un an și șase luni de închisoare cu amânare. Petruț Bujor se află la al doilea mandat de primar al comunei Ponor. Acesta a fost preferat de cetățeni cu 366 de voturi, adică 72,61 %.

Alcoolemie de 2,04% gr. alcool pur în sânge

Potrivit acordului de recunoaștere, primarul a fost oprit de poliție pe data de 22.05.2020, în jurul orei 20:30. După ce a fost verificat cu aparatul alcooltest, oamenii legii au descoperit că edilul avea o alcoolemie de 0.83 mg/l alcool pur în aerul expirat, la ora 20:25. Acesta a fost transportat la Spitalul municipal Aiud pentru mai multe verificări. În continuare, i s-au prelevat două mostre de sânge pentru stabilirea exacta a alcoolemiei.

„Din buletinul de analiză toxicologică alcoolemie nr. 2013/2014/A12/739/740 din 02.06.2020 întocmit de Serviciul Județean de Medicină Legală Alba, reiese că alcoolemia numitului Petruț Bujor a fost de 2,04 gr. ‰ la prima probă, ora 21:45 și respectiv, 1,79 gr. ‰ la cea de-a doua probă, ora 22:45, alcool pur în sânge”, se arată în motivarea instaței făcută publică.

Cu toate că știa că se află sub influența băuturilor alcoolice, acesta a decis să se urce la volan, punându-și propria viața în pericol. De asemenea, lângă el a fost și o altă persoană, punându-l și pe acesta în pericol, dar și alți participanți la trafic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI