Primar de Argeș, agresor fără scrupule: a lovit un copil cu mașina și a fugit de la fața locului

Primar de Argeș, agresor fără scrupule: a lovit un copil cu mașina și a fugit de la fața locului

Mi se pare absurd să încerci să fugi cu mașina de la locul unui accident și să sper că scapi, dar așa a procedat primarul unei localități din Argeș.

Un primar român a fost implicat de curând într-un accident rutier. Fiind probabil în stare de ebrietate sau știind că riscă să ajungă după gratii pentru că a lovit un copil, soluția sa a fost să fugă de la locul accidentului și, în același timp, să agraveze întregul set de circumstanțe. Totul a plecat de la faptul că a acroșat grav un copil în vârstă de doar 10 ani.

politia arges

Pe numele primarului a fost deschis un caz penal, iar oficialul este cercetat atât pentru vătămare corporală din culpă, cât și pentru părăsirea accidentului fără încuviințare poliției. Nu este clar din ce partid politic făcea parte acuzatul.

În scurt timp, cazul a devenit viral, mai ales că vorbim de un primar care nu ar trebui să fie vreodată în situația de a lua o viață, intenționat sau din greșeală. Mai multe detalii despre eveniment au fost oferite de Mădălina Epure, purtătorul de cuvânt al Poliției Argeș.

Din câte se pare, accidentul s-a produs miercuri. „Un autoturism condus de un bărbat de 67 de ani din direcția Călinești spre Valea Corbului ar fi acroșat un minor de 10 ani, care se deplasa pe marginea părții carosabile, după care și-ar fi continuat deplasarea, fiind identificat ulterior, pe raza aceleiași localități. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, a spus reprezentantul Poliției.

Partea bună este că micuțul de doar 10 ani mai este încă în viață și prezintă răni ușoare, chiar dacă are nevoie de spitalizare. Ca penibilul să fie complet, când autoritățile i-au călcat pragului primarului, acesta s-a scuzat spunând că nu și-a dat seama că a acroșat copilul și, sub nicio formă, nu a părăsit cu intenție locul accidentului.

Numele responsabilului de incident este Dorin Cătănea, primarul comunei Beleți Negrești și membru PSD.