Prima țară din lume care a scurtat zilele lucrătoare. Cât vor munci angajații din 2022

Prima țară din lume care a scurtat zilele lucrătoare. Cât vor munci angajații din 2022
Prima tara din lume care a scurtat zilele lucrătoare. Cat vor muncii angajatii din 2022

Anul 2022 aduce vești foarte bune pentru una dintre cele mai populare și vizitate țări din lume. Guvernul acestui stat propune ca oamenii să lucreze mai puțin, începând cu luna ianuarie a anului viitor. Angajații vor lucra 4,5 zile în loc de 5, iar vinerea va fi program scurt pentru toate entitățile guvernamentale federale. Mai mult de atât, elevii și studenții vor termina orele la ora 12.00, spre bucuria lor.

În ce stat vor lucra oamenii doar 4 zile și jumătate pe săptămână

Guvernul Emiratelor Arabe Unite a anunțat că statul va micșora orele de muncă ale oamenilor. Așadar, localnicii și cei care lucrează în EAU vor trece la o săptămână de lucru de 4,5 zile.

Începând cu anul 2022, oficialii din Emiratele Arabe Unite vor impune noi ore de lucru pentru toate entitățile guvernamentale federale, de luni până joi, zilele lucrătoare vor începe la 7:30 dimineața și se vor termina la 15:30 după-amiază.

Surpriza cea mai mare va fi în ziua de vineri, când se va instaura un program scurt, de la 7:30 la 12:00 la prânz, relatează cei de la agenția de știri de stat WAM.

„Emiratele Arabe Unite sunt prima națiune din lume care a introdus o săptămână de lucru națională mai scurtă decât săptămâna globală de cinci zile”, notează sursa citată anterior.

Aceasta decizie marchează o îndepărtare majoră de weekendul tradițional de vineri-sâmbătă văzut în lumea arabă, data de vineri fiind considerată, în tradiția islamică, cea mai sfântă zi a săptămânii. Așadar, angajații vor lucra 4,5 zile pe săptămână.

Școlile își vor încheia orele la prânz, în zilele de vineri

Așadar, predicile și rugăciunile de vineri vor avea loc la ora 13:15, în timp ce personalul guvernamental va putea lucra de acasă sau va avea parte de un program și mai flexibil, în ultima zi lucrătoare a săptămânii.

Vești bune vin și pentru elevii din EAU. Potrivit publicației Khaleej Times din Dubai, școlile, liceele și universitățile din țară vor beneficia și ele de o micșorare a programului, iar orele se vor încheia la ora 12.00 în zilele de vineri.

„Din perspectivă economică, noua săptămână de lucru vor poziționa mai bine Emiratele Arabe Unite pe piața globală, reflectând statutul strategic al țării pe harta economică globală.

Acest lucru va asigura tranzacții financiare, comerciale și economice fără probleme cu țările care urmează un weekend de sâmbătă – duminică, facilitând legături de afaceri internaționale mai puternice și oportunități pentru mii de companii multinaționale și din Emiratele Arabe Unite.”, au completat jurnaliștii de la WAM.

Oficialii din Emiratele Arabe Unite susțin, de asemenea, că această mișcare va sprijini echilibrul dintre viața profesională și viața privată și va spori bunăstarea socială.