Prima reacţie a Simonei Halep după calificarea în sferturi la Roma. Ce schimbare tactică i-a adus victoria

Prima reacţie a Simonei Halep după calificarea în sferturi la Roma. Ce schimbare tactică i-a adus victoria
Simona Halep a obţinut calificarea în sferturile de finală după un meci bun cu Dayana Yastremska

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA Premier 5 de la Roma, după ce a învins-o pe Dayana Yastremska, scor 7-5, 6-4. A fost un meci în care a trebuit să facă faţă ofensivei totale a tinerei sale adversare. Dar Yastremska, 20 de ani, a comis şi foarte multe erori neforţate. Iar Simona Halep a profitat şi s-a impus în minimum de seturi.

Simona Halep ştie ce o aşteaptă în sferturile de finală cu Yulia Putintseva. Spune că se aşteaptă la schimburi lungi

„A fost dificil. Mă așteptam la acest lucru deoarece este o jucătoare care lovește foarte puternic mingea și nu prea știi unde lovește. E greu să returnezi astfel de mingi. Mi-am revenit, am schimbat un pic jocul, am jucat mai departe și am încercat să înalț mingile un pic. După ce s-a dereglat un pic, am început să fiu și eu mai agresivă. Serviciul ei este foarte greu de returnat, are un kick extraordinar. Este foarte tânără, foarte buna și meciurile contra ei sunt destul de grele. Am servit foarte bine astăzi, încet, încet îmi reglez ritmul”, a spus Simona Halep la Digi Sport.

În sferturile de finală de la Roma, Simona Halep o va înfrunta pe Yulia Putintseva, cea care a trecut de Elena Rybakina, scor 4-6, 7-6, 6-2. Se anunţă o confruntare total diferită faţă de cea de vineri. Spre deosebire de ofensiva Yastremska, Putintseva este o jucătoare specializată pe zgură, care adoră schimburile lungi. La asta se aşteaptă şi Simona Halep, aşa cum a spus la interviul oferit după victoria de vineri. Partida cu Putintseva este programată sâmbătă, iar ora de star va fi anunţată în această seară.

Yulia Putintseva este o jucătoare foarte redutabilă pe zgură

„E mereu complicat contra ei. Luptă foarte mult și face meciul mai dificil. Sunt pregătită fizic, o să fie schimburi lungi. Mă aștept la un meci dificil, dar sunt încrezătoare”, a mai spus Simona Halep pentru sursa citată.