Prima reacție a lui Mbappe, după ce starul de la Real Madrid a fost acuzat de agresiune sexuală. Suedezii au deschis o anchetă în cazul fotbalistului

de: Ștefan R. Apostol
15 10. 2024

Fotbalul mondial este, încă odată, zguduit de scandalurile din afara terenului de joc. Conform unor informații de ultimă oră, suedezii au deschis o anchetă în cazul fotbalistului legitimat la Real Madrid. Ulterior, a apărut și prima reacție a lui Mbappe, după ce starul de la Real Madrid a fost acuzat de agresiune sexuală.

Starul de la Real Madrid a fost acuzat de agresiune sexuală

Conform presei iberice și a celei din Suedia, săptămâna trecută Mbappe și prietenii săi au petrecut două zile în Suedia, a declarat publicația suedeză Aftonbladet. Joi seara, 10 octombrie, au luat masa Chez Jolie din Stockholm înainte de a se îndrepta spre clubul de noapte V din Stureplan.

El ar fi plecat din țară vineri după-amiază, 11 octombrie. După plecarea lui Mbappe, Aftonbladet a declarat că poliția investighează un presupus incident de viol care ar fi avut loc joi seara la hotelul în care se aflau el și amicii săi. În același timp, sursa media franceză RMC Sport a prezentat povestea pe X după primul raport, dar aceasta a fost în cele din urmă ștearsă.

Luni, 14 octombrie, poliția s-a prezentat la locul presupusei crime, iar potrivit publicației Aftonbladet, solicitarea de ajutor medical de către victimă a declanșat ancheta. Procurorul care supraveghează cazul s-a abținut să comenteze subiectul.

Prima reacție a lui Mbappe, după acuzațiile din presa suedeză

Aceiași publicație mai menționează că în cursul zilei de sâmbătă și ieri, poliția și tehnicienii au fost prezenți la hotelul Bank, unde vedeta Real Madrid și echipa sa au fost cazați în timpul vizitei. Când polițiștii au părăsit hotelul, aveau asupra lor mai mulți saci de hârtie maro care au fost încărcați.

Din cele publicate mai reiese că din documentele consultate de Aftonbladet se arată că poliția investighează un viol care a avut loc joi, și că o persoană este reclamant și că o alta este suspectă. În documente, se mai arată că hotelul în care s-a cazat vedeta este locul crimei.

În cursul serii de ieri a apărut și prima reacție a lui Mbappe, starul Real Madrid demontând știrile false cu privire la o anchetă a poliției. Jucătorul lui Real Madrid a dezmințit afirmațiile privind o anchetă a poliției într-un caz de viol. El a apelat la X pentru a caracteriza afirmațiile drept „știri false”.

”FAKE NEWS!!!! Devine atât de previzibil, chiar înainte de audiere, ca din întâmplare.”, scrie Mbappe pe contul său.

Poliția suedeză a refuzat să ofere detalii suplimentare

Așa cum precizam la început, presa suedeză a publicat luni pe site-ul său fotografii în care apar polițiști în fața hotelului în care s-au cazat Mbappe și grupul care îl însoțea. Ulterior, inclusiv agentul acestuia a declarat într-un comunicat transmis AFP:

„Astăzi, un nou zvon calomnios începe să se răspândească pe internet din partea presei suedeze Aftonbladet. Aceste acuzații sunt complet false și iresponsabile, iar propagarea lor este inacceptabilă.

Pentru a pune capăt acestei distrugeri metodice a (imaginii) (lui Kylian Mbappe), vor fi luate toate măsurile legale necesare pentru a restabili adevărul și pentru a urmări orice persoană sau mass-media implicată în hărțuirea morală și tratamentul defăimător pe care Kylian Mbappe le suferă în mod repetat.”, se arată în comunicat.

O sursă apropiată de Paris Saint-Germain a declarat pentru AFP că fostul său club va ignora afirmația lui Mbappe potrivit căreia ar exista o legătură între reportajul din Suedia și disputa sa cu clubul.

Reamintim că Mbappe a ajuns la Madrid în vară, după șapte ani la PSG, devenind unul dintre cei mai bine plătiți jucători din lume după o carieră fulminantă. El s-a alăturat lui Pele ca singurul adolescent care a marcat într-o finală a Cupei Mondiale, când Franța a învins Croația cu 4-2 pentru a câștiga ediția 2018 și a fost votat cel mai bun tânăr jucător al turneului.