Prima reacție a lui Eduard Novak după retragerea Ana Mariei Popescu, cea care l-a lăsat cu mâna întinsă în vară VIDEO

Prima reacție a lui Eduard Novak după retragerea Ana Mariei Popescu, cea care l-a lăsat cu mâna întinsă în vară VIDEO
Între Ana Maria Popescu și ministrul Sportului, Eduard Novak, au existat, în vară, momente tensionate la revenirea spadasinei de la JO de la Tokio

Prima reacție a lui Eduard Novak după retragerea Ana Mariei Popescu. Marea spadasină și-a anunțat, marți, retragerea din activitatea de sportivă. Printre primii care au reacționat la această veste a fost și ministrul Sportului, Eduard Novak. El și Ana Maria Popescu au avut un duel verbal încins, astă-vară, după obținerea medaliei de argint la Jocurile Olimpice de la Tokio de către campioana română.

Prima reacție a lui Eduard Novak după retragerea Ana Mariei Popescu

Prima reacție a lui Eduard Novak după retragerea Ana Mariei Popescu. Marți, multipla medaliată olimpică la spadă și-a anunțat retragerea din activitate. Marea campioană a fost desemnată de cinci ori drept cea mai bună spadasină în lume, în sezoanele 2007-2008, 2008-2009, 2012-2013, 2019-2020, 2020-2021. Anunțul a venit imediat după ce Ana Maria Popescu a terminat pe locul 2 la Cupa Mondială din Dubai.

„Se pare că se încheie. Peste 20 de ani petrecuţi în sala de scrimă… A fost ultima competiţie (n.r. – etapă de Cupa Mondială) pentru mine. Credeam că sunt pregătită pentru momentul ăsta, pentru că nu simt să merg mai departe.

Asta a fost tot şi cumva cred că din copilărie mi-am promis că o să simt momentul în care să mă opresc. E momentul. Acest moment a venit, ştiu treaba asta, nu mai am motivaţie să merg mai departe”, a spus Ana Maria Popescu într-un clip postat pe contul său de YouTube.

L-a lăsat cu mâna întinsă în vară

Eduard Novak, ministrul Sportului, a fost printre primii care au reacționat la anunțul Ana Mariei Popescu. Cei doi au fost protagoniștii unui duel verbal, astă-vară, în timpul Jocurilor Olimpice 2020, după ce spadasina a criticat subfinanțarea sportului românesc. La rândul său, Novak a replicat că indiferent de buget, Popescu nu ar fi câștigat medalia de aur.

Vicecampioana olimpică de la Tokio a făcut, la revenire în țară, un gest care a stârnit multe comentarii. Ea a ignorat mâna întinsă de Novak, care o aștepta la aeroport, la întoarcere. Momentul a fost surprins într-o filmare de cineva care se afla la fața locului și postat chiar pe contul de Facebook al ministrului.

„Am dat mâna cu ministrul când mi-a înmânat florile și diploma, dar am făcut acel gest, să nu dau mâna când am ieșit din avion, pentru că așa am simțit. Am dat frâu liber emoțiilor. A fost un gest de revoltă. Așa am simțit să mă port în secunda aceea”, și-a motivat gestul Ana Maria Popescu în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”.

„Între noi nu pot exista supărări”

Ulterior, Novak și-a cerut scuze pentru cuvintele spuse despre medalia de argint a Ana Mariei Popescu, iar aceasta pentru gestul făcut pe aeroport. Acum, după ce marea campioană și-a anunțat retragerea, Eduard Novak, el însuși campion la Jocurile Paralimpice, a postat un mesaj în care afirmă că respectul între campioni rămâne neștirbit, în ciuda unor momente de neînțelegere.

„Una dintre cele mai mari campioane ale României şi-a anunţat retragerea din cariera sportivă: Ana Maria Popescu (n.r. – Brânză înainte de căsătorie). De azi, scrima românească a rămas fără un luptător de mare valoare, însă Ana Maria va fi un exemplu pentru viitoarele generaţii şi mi-aş dori ca ea să rămână alături de această frumoasă disciplină, ca să o facă mai puternică.

Chiar dacă am avut momente de neînţelegere, respectul între campioni rămâne neştirbit, iar între noi nu pot exista supărări. Respirăm acelaşi aer, avem acelaşi sânge. Îţi mulţumesc, Ana Maria, pentru tot ceea ce ai făcut pentru această ţară! Mult succes mai departe, în tot ceea ce vei realiza!”, a scris Novak pe Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI